Antena 3 CNN Externe Iaht de 600 de milioane de dolari reținut în Spania. Se presupune că este al lui Igor Sechin

Iaht de 600 de milioane de dolari reținut în Spania. Se presupune că este al lui Igor Sechin

Autoritățile spaniole au reținut miercuri un iaht uriaș, numit „Crescent", despre care se crede că îi aparține lui Igor Sechin, oligarh rus apropiat al lui Putin. Crescent este al treilea iaht legat de oligarhii ruși reținut de autoritățile spaniole în trei zile.

Iaht de 600 de milioane de dolari reținut în Spania. Se presupune că este al lui Igor Sechin
Sursa foto: independent.co.uk
de Claudia Popovici    |    16 Mar 2022   •   22:09

Iahtul de 135 de metri lungime, descris de publicațiile de specialitate ca fiind unul dintre cele mai mari din lume, a ajuns în Spania din Italia în noiembrie 2021, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic, citat de Reuters.

Ministerul spaniol al Transporturilor, care a confirmat reținerea, dar nu și proprietatea, a declarat că nava a acostat în portul mediteranean Tarragona pe 2 noiembrie și a cerut permisiunea pazei de coastă pentru a pleca pe 4 martie, dar nu a mai plecat.

Ministerul a declarat că va reține iahtul și va încerca să stabilească proprietarul și dacă acesta este vizat de sancțiunile Uniunii Europene care îi vizează pe bogații Rusiei.

O sursă din cadrul poliției spaniole a declarat pentru Reuters că se crede că iahtul îi aparține lui Igor Sechin, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, care se află pe listele de sancțiuni ale SUA, Marii Britanii și UE.

Un alt iaht despre care se crede că îi aparține lui Sechin a fost confiscat de autoritățile franceze la 4 martie, notează Mediafax. 

O purtătoare de cuvânt a portului de agrement din Tarragona a declarat pentru Reuters că iahtul de 135 de metri lungime a fost înregistrat pe numele unei companii non-ruse, dar a refuzat să precizeze numele.

Potrivit publicației de specialitate Superyacht Fan, „Crescent”, construit în Germania, este unul dintre cele mai mari iahturi din lume și se zvonește că ar fi costat peste 600 de milioane de dolari. Publicația spune că printre caracteristicile sale se numără un hangar pentru elicoptere și o piscină.

Crescent este al treilea iaht legat de oligarhii ruși reținut de autoritățile spaniole în trei zile.

×
Subiecte în articol: iaht Igor Sechin Spania oligarh rus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close