Antena 3 CNN Externe "Ianukovici are mâinile pătate cu SÂNGE". SUA condamnă vehement utilizarea forţei de către autorităţi, în Ucraina

"Ianukovici are mâinile pătate cu SÂNGE". SUA condamnă vehement utilizarea forţei de către autorităţi, în Ucraina

"Ianukovici are mâinile pătate cu SÂNGE". SUA condamnă vehement utilizarea forţei de către autorităţi, în Ucraina
de O.P.    |    21 Feb 2014   •   05:34
PROTESTE UCRAINA: Preşedinţia Statelor Unite s-a declarat "scandalizată" de operaţiunile forţelor de ordine ucrainene împotriva manifestanţilor, cerând încă o dată Administraţiei Viktor Ianukovici să retragă poliţia din centrul Kievului.
"Suntem scandalizaţi de imaginile în care forţele de ordine ucrainene trag cu arme de foc spre concetăţeni", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

"Cerem preşedintelui Ianukovici să retragă imediat forţele de securitate din centrul Kievului şi să respecte dreptul de a manifesta paşnic. Facem apel către manifestanţi să se exprime paşnic", a adăugat el, citat într-un comunicat.

"Cerem armatei ucrainene să nu se implice într-un conflict care poate fi soluţionat prin mijloace politice", a spus Carney, subliniind că "recursul la forţă nu va soluţiona criza".

Pentagonul la rândul său a deplâns faptul că Ministerul ucrainean al Apărării nu răspuns încercărilor americane de a-l contacta.

"Se încearcă de mai multe zile, însă ei nu răspund", a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

"Secretarul american (al Apărării Chuck) Hagel a încercat el însuşi, încă de la începutul săptămânii", să-l contacteze pe omologul său ucrainean, Pavel Lebedev, pentru a-l avertiza în privinţa intervenţiei armatei, potrivit lui.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close