Antena 3 CNN Externe Ianukovici dă asigurări că SE ÎNTOARCE la Kiev: "Vă amintesc că sunt şi preşedintele Armatei"

Ianukovici dă asigurări că SE ÎNTOARCE la Kiev: "Vă amintesc că sunt şi preşedintele Armatei"

Ianukovici dă asigurări că SE ÎNTOARCE la Kiev: "Vă amintesc că sunt şi preşedintele Armatei"
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mar 2014   •   12:47

Viktor Ianukovici a declarat, marţi, că este "preşedintele legitim al Ucrainei", precum şi şeful armatei, şi a dat asigurări că se va întoarce în curând la Kiev, într-o conferinţă susţinută la Rostov-pe-Don, în Rusia, informează AFP.
 
"Imediat ce vor permite circumstanţele - sunt sigur că nu trebuie să mai aştept mult - voi reveni cu siguranţă la Kiev. (...) Nu numai că sunt în continuare preşedintele Ucrainei, dar vă amintesc că sunt şi preşedintele Armatei. (...) Nu mi-am încălcat îndatoririle, cum spun ei, nu am fugit din ţară. Eram încă în Ucraina la momentul loviturii de stat”, a spus Ianukovici.

Fără a vorbi despre referendumul prevăzut duminică pentru alipirea Crimeei la Rusia, Ianukovici a afirmat că aceasta "se detaşează" de Ucraina din cauza politicii "neofasciştilor" ajunşi la putere la Kiev.

El a asigurat, totodată, că Ucraina "îşi va regăsi unitatea".
   
Potrivit Interfax, Ianukovici a afirmat că va cere Senatului, Congresului şi Curţii Supreme a SUA să examineze legalitatea acţiunilor administraţiei preşedintelui Barack Obama, în raport cu Ucraina.

"Nu aveţi niciun drept, în conformitate cu propriile legi, să acordaţi bani unor bandiţi', a spus liderul demis de la Kiev, referindu-se la intenţia SUA de a acorda 1 miliard de dolari noului regim ucrainean.

Citeşte şi:

Ianukovici: "Armata ucraineană nu va răspunde ordinelor date de junta militară de la Kiev"

×
Subiecte în articol: viktor ianukovici Kiev Rusia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close