Antena 3 CNN Externe Iarna a ÎNGHEŢAT transportul feroviar. Sute de oameni şi-au petrecut noaptea pe câmp, după ce şinele de tren au fost acoperite de gheaţă

Iarna a ÎNGHEŢAT transportul feroviar. Sute de oameni şi-au petrecut noaptea pe câmp, după ce şinele de tren au fost acoperite de gheaţă

Iarna a ÎNGHEŢAT transportul feroviar. Sute de oameni şi-au petrecut noaptea pe câmp, după ce şinele de tren au fost acoperite de gheaţă
de O.P.    |    22 Ian 2014   •   06:37

Iarna a pus iar stăpânire pe Europa! Temperaturile de până la minus 17 grade Celsius au fost înregistrate în Polonia şi în Germania. Transportul feroviar a fost paralizat, iar oamenii, cu greu, au reuşit să ajungă la locurile de muncă.

După o noapte în care a plouat torenţial, temperaturile au ajuns până la minus 14 grade Celsius şi au acoperit totul cu o pojghiţă de gheaţă. Gerul a paralizat transportul feroviar. Sute de polonezi şi-au petrecut noaptea blocaţi în tren în mijlocul câmpului.

O dată ajunşi în gară, pasagerii au fost întâmpinaţi cu ceaiuri. Camerele de aşteptare deveneau tot mai neîncăpătoare de la o oră la alta, din cauză că garniturile nu plecau din gară.

Mai multe tiruri au ajuns în şanţ din cauza poleiului. Temperaturile vor coborî până la minus 17 grade Celsius în următoarele zile.

Şi în Germania, gerul a făcut prăpăd. Berlinezii au ajuns cu greu la locurile de muncă, din cauza străzilor acoperite de gheaţă.

Unităţile de urgenţă au fost ticsite de pacienţi. Cei mai mulţi, cu fracturi la mâini, ori picioare. Prognozele meteorologice vin cu alte veşti proaste. Temperaturile vor ajunge până la minus 11 grade, prag la care vor rămâne până sâmbătă.

×
Subiecte în articol: ninsoare ger polei
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close