Antena 3 CNN Externe Iarna a paralizat Europa. Dunărea a îngheţat din Croaţia până la vărsare în România

Iarna a paralizat Europa. Dunărea a îngheţat din Croaţia până la vărsare în România

Iarna a paralizat Europa. Dunărea a îngheţat din Croaţia până la vărsare în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    10 Feb 2012   •   20:55

Iarna face ravagii şi în China, în timp ce în Europa, vremea rea a dat peste cap traficul de pe principalele râuri de pe continent. Dunărea a îngheţat din Croaţia până la vărsare, în România.

Autorităţile pariziene au pus în funcţiune spărgătorul de gheaţă oficial pentru a redeschide traficul pe Sena, iar Bulgaria suspendă temporar exporturile de electricitate, din cauza frigului.

Zeci de localităţi din regiunea tibetană a Chinei au rămas fără curent electric, după ce mai multe furtuni de zăpadă au lovit sudul ţării. Din cauza troienelor, sute de maşini au rămas blocate pe drumuri.

Spărgătoarele nu au mai făcut faţă stratului gros de gheaţă depus pe Dunăre. În Croaţia s-a interzis navigaţia pe cei 137 de kilometri ai fluviului. Şi autorităţile din Ungaria şi Serbia sunt în alertă şi încearcă să găsească soluţii pentru deblocarea navelor blocate.

Şi spărgătorul de gheaţă din Paris a fost scos pe Sena pentru prima oară după mulţi ani. Barja a navigat pe canalul central din capitala franceză şi a spart pojghiţa de gheaţă depusă.

O furtună a lovit coasta italiană, iar temperaturile extrem de scăzute au îngheţat ţărmul în apropiere de oraşul Rimini.

Chiar şi în Marea Britanie autorităţile au mari probleme din cauza iernii grele. Gheaţa de pe şosele provoacă zilnic zeci de accidente rutiere pe autostrăzi.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close