Antena 3 CNN Externe Iarna aruncă Europa de Est în HAOS. Tragedii în lanţ, din cauza ninsorii şi a viscolului

Iarna aruncă Europa de Est în HAOS. Tragedii în lanţ, din cauza ninsorii şi a viscolului

Iarna aruncă Europa de Est în HAOS. Tragedii în lanţ, din cauza ninsorii şi a viscolului
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Ian 2012   •   07:36

 Iarna loveşte Europa de Est. În Serbia şi Kosovo ninge neîntrerupt de două zile iar sute de locuinţe au rămas fără curent electric. În Bulgaria, e cod roşu de ninsori. Majoritatea drumurilor au fost închise, iar multe localităţi din nordul ţării sunt izolate din cauza troienelor. 

În Kosovo ninge abundent de două zile, iar zăpada a creat haos în trafic. Sute de locuinţe au rămas ore în şir fără curent electric.

Iarna grea nu i-a ocolit nici pe sârbi. Mai multe trecători din munţi au fost blocate din cauza nămeţilor.


Cei mai afectaţi sunt bulgarii. Mii de oameni au rămas fără curent electric. Mobilizate la capacitate maximă, echipele de intervenţie fac tot posibilul să cureţe şoselele, dar vântul puternic şi ninsoarea ce cade fără încetare le face eforturile să pară aproape zadarnice.

Iarna le-a creat probleme şi slovacilor. Zăpada adunată pe acoperişul unei săli de sport era cât pe ce să ucidă câteva zeci de tineri, membri ai unei echipe de hochei. Din fericire, au observat, cu câteva minute înainte, că acoperişul dă semne că se va prăbuşi şi au eliberat, imediat, terenul.

În Rusia, puţini au fost cei care s-au aventurat pe străzile oraşelor. O mamă şi copilul ei aproape au fost ucişi de o maşină după ce vântul ce atingea 100 de kilometri la oră i-a luat pe sus şi i-a aruncat în faţa automobilului, în mijlocul unei intersecţii.






×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close