Antena 3 CNN Externe Iarnă cumplită în Australia

Iarnă cumplită în Australia

Iarnă cumplită în Australia
17 Iul 2015   •   23:43

Estul Australiei înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 40 de ani, iar ninsorile, cele mai abundente din ultimii 20 de ani, au ajuns până în statul Queensland, din nord-est, cunoscut mai ales pentru plajele sale însorite și vremea secetoasă, scriu vineri DPA și ziarul britanic 'The Telegraph', scrie agepres.ro.

În zona Blue Mountains de la vest de Sydney stratul de zăpadă este de 20 de centimetri, iar în alte părți nivelul atins este un record pentru ultimii 50 de ani, după cum au declarat locuitorii la postul de televiziune ABC. Mai multe șosele sunt impracticabile în regiunea Blue Mountains, unde peste 9.500 de locuințe au rămas fără curent electric și școlile au fost închise ca urmare a precipitațiilor și a temperaturilor scăzute.

Multe persoane din Queensland au văzut pentru prima dată în viața lor zăpadă în fața propriilor locuințe, unde nu a mai nins de 29 de ani.

Meteorologii anunță o ameliorare a vremii pentru sfârșitul de săptămână, care va duce la topirea zăpezii, dar estimează că frigul va reveni în cursul săptămânii viitoare.



×
Subiecte în articol: iarnă Australia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close