Antena 3 CNN Externe Iarnă fără precedent în întreaga lume. Minus 30 de grade în Letonia, iar Coreea este îngropată în zăpadă

Iarnă fără precedent în întreaga lume. Minus 30 de grade în Letonia, iar Coreea este îngropată în zăpadă

Iarnă fără precedent în întreaga lume. Minus 30 de grade în Letonia, iar Coreea este îngropată în zăpadă
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Feb 2011   •   09:36

Iarna se dovedeşte de o asprime fără precedent în mai multe părţi ale lumii. În Letonia s-au înregistrat minus 30 de grade, un record negativ pentru această ţară. Iar un orăşel din Coreea de Sud s-a trezit aproape îngropat în zăpadă, după o ninsoare neobişnuit de abundentă.

Un val de aer glacial s-a abătut asupra Letoniei tocmai când localnicii sperau că au trecut de partea cea mai grea a iernii. Temperatura a coborât, noaptea, cu 20 - 25 de grade sub limita de îngheţ, iar pe alocuri - chiar şi mai mult.

Nopţile de luni şi marţi au fost cele mai reci - temperatura a scăzut până la minus 30 de grade la Jelgava şi Daugavpils.

Gerul a pus în alertă serviciile de urgenţă. Sute de oameni au fost trataţi pentru hipotermie şi degerături. Pompierii au, şi ei, mult mai mult de lucru pentru că oamenii încearcă să se încălzească pe orice cale, neglijând măsurile de precauţie.

O dată cu vremea rece, numărul incendiilor a crescut de peste două ori. De la începutul lunii, incendiile au făcut nouă victime. Meteorologii avertizează că frigul va persista cel puţin până la 1 martie.

În Coreea de Sud, ninsoarea şi viscolul au paralizat o regiune de pe coasta Pacificului. În mai puţin de 24 de ore, stratul de zăpadă a ajuns la 80 de centimetri. Specialiştii spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat de cel puţin o sută de ani.

Chiar şi cu ajutorul armatei, autorităţile spun că va fi nevoie de 10 zile pentru a curăţa toată zăpada. Iar pagubele provocate de troiene sunt evaluate la şase milioane de dolari.

 

×
Subiecte în articol: iarnă letonia Coreea zapada frig
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close