Antena 3 CNN Externe Iarnă grea şi la vecini. În Bulgaria sunt aşteptate astăzi temperaturi până la -15 grade

Iarnă grea şi la vecini. În Bulgaria sunt aşteptate astăzi temperaturi până la -15 grade

Iarnă grea şi la vecini. În Bulgaria sunt aşteptate astăzi temperaturi până la -15 grade
de S.T.    |    31 Ian 2014   •   09:18

Iarna rămâne la fel de ameninţătoare în ţările din vecinătatea României. În Bulgaria sunt aşteptate astăzi temperaturi până la -15 grade, iar pe alocuri vor reveni şi ninsorile. Ungaria şi statele din fosta Iugoslavie se aşteaptă, şi ele, la ninsori abundente sau ploaie îngheţată şi polei.

În Bulgaria, în masivul muntos Ruen, zeci de elevi au petrecut noaptea în adăposturi oferite de primăria unui sat, din cauză că microbuzele în care călătoreau au fost blocate de troiene. Ei s-au întors, cu bine, acasă doar după intervenţia utilajelor de deszăpezire. Într-un alt sat, un localnic nu a mai dorit să aştepte utilajele şi şi-a montat o lamă de plug pe mica sa maşină de teren. Acum, el ajută autorităţile să cureţe şoselele.

În Croaţia, circulaţia camioanelor grele şi a vehiculelor cu remorcă este interzisă pe autostrada dintre Zagreb şi Rijeka. Administraţia avertizează că pe toate şoselele din ţară se poate forma polei. Este suspendată şi circulaţia feriboturilor spre unele insule din Marea Adriatică.

Traficul rutier este perturbat şi mai serios în Slovenia, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a vizibilităţii reduse. La acestea se poate adăuga, în cursul zilei, şi poleiul. Administraţia ar putea impune noi restricţii pentru vehiculele grele, în funcţie de evoluţia situaţiei.

×
Subiecte în articol: Bulgaria Croatia slovenia trafic rutier iarnă
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close