Antena 3 CNN Externe Iarnă în America de Sud: Temperaturi neobişnuit de scăzute şi zăpadă, în capitala Boliviei

Iarnă în America de Sud: Temperaturi neobişnuit de scăzute şi zăpadă, în capitala Boliviei

Iarnă în America de Sud: Temperaturi neobişnuit de scăzute şi zăpadă, în capitala Boliviei
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
05 Iul 2011   •   09:54

În timp ce noi ne pregătim să înfruntăm canicula, în America de Sud iarna face legea. Gerul şi zăpada se dovedesc necruţătoare în Bolivia, unde cel puţin 35 de oameni au murit din cauza temperaturilor neobişnuit de scăzute.

Ceaţa şi zăpada învăluie din nou capitala Boliviei, La Paz, aşa cum s-a întâmplat de mai multe ori de la începutul iernii. Vremea este deosebit de severă mai ales pentru locuitorii cartierelor sărace de pe dealurile oraşului, la altitudini care ajung la 4.000 de metri.

Iarna face ravagii în rândul oamenilor fără adăpost, care se apără de frig doar cu pături. Serviciile de urgenţă au consemnat, până acum, 35 de decese, dintre care două doar în cursul zilei de ieri.

Pe lângă decese, ministerul bolivian al sănătăţii a înregistrat peste 40.000 de cazuri de boli respiratorii de la sosirea valului de frig. Meteorologii avertizează că gerul va continua până în august şi că, în următoarele zile, temperatura va scădea şi mai mult. În alte părţi ale Boliviei, termometrele au arătat chiar şi 22 de grade sub zero.

 

×
Subiecte în articol: America de Sud ger zapada
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close