Antena 3 CNN Externe Iarna începe în forţă în Spania: Doi oameni au murit din cauza furtunilor

Iarna începe în forţă în Spania: Doi oameni au murit din cauza furtunilor

Iarna începe în forţă în Spania: Doi oameni au murit din cauza furtunilor
Sursa foto: Foto: Video News
10 Noi 2010   •   15:44

Cel puţin doi oameni au murit, iar altul este dat dispărut, în spania, după un val de furtuni şi precipitaţii abundente care a cuprins aproape întregul teritoriu al ţării. În Statele Unite, iarna îşi face deja de cap. Mai multe state au fost acoperite de un strat gros de nea.

Furtunile cele mai violente s-au înregistrat în nordul Spaniei, unde "codul roşu" de alertă meteorologică a fost instituit în majoritatea provinciilor. Valurile care au atins chiar şi 10 metri i-au obligat pe navigatori să-şi ţină navele la ţărm. Un pescar şi-a pierdut viaţa după ce barca sa a fost luată de valuri. Un alt pescar, de 70 de ani, este dat dispărut.

Cea de-a doua victimă este un tânăr de origine marocană, care a murit în sudul ţării, la Cadiz, după ce a fost surprins de furtună. Vântul puternic a oprit traficul maritim prin strâmtoarea Gibraltar.

Cele mai importante pagube materiale sunt în nordul Spaniei, unde mai multe diguri şi ziduri de sprijin s-au prăbuşit, parţial, sub acţiunea valurilor.

Vremea a fost la fel de necruţătoare în centrul ţării, unde a început deja să ningă. Temperaturile au coborât pe alocuri până aproape de zero grade. Frigul şi ceaţa au perturbat serios traficul aerian la Madrid.

Iarna pare să îşi fi intrat deja în drepturi în Statele Unite. În ciuda problemelor provocate de vreme, americanii spun că se vor bucura de peisajul feeric şi se pregătesc de sporturile de iarnă. Autorităţile din Oregon i-au avertizat pe cei care pornesc la drum să îşi echipeze maşinile pentru zăpadă. Meteorologii spun că ninsorile abundente vor continua şi în următoarele zile.

Iarnă grea în Spania

×
Subiecte în articol: iarnă Spania SUA furtuna
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close