Antena 3 CNN Externe ICE AGE american. SUA se confruntă cu cele mai reci zile din ultimii 20 de ani

ICE AGE american. SUA se confruntă cu cele mai reci zile din ultimii 20 de ani

ICE AGE american. SUA se confruntă cu cele mai reci zile din ultimii 20 de ani
06 Ian 2014   •   15:48

Statele Unite se confruntă cu cele mai scăzute temperaturi din ultimele două decenii, care pun viaţa oamenilor în pericol. Potrivit agenţiei de meteorologie, frontul de aer rece se îndreaptă acum spre estul ţării, acolo unde termometrele vor indica pâna la minus 50 de grade Celsius. În acelaşi timp, în unele regiuni din vestul SUA, stratul de zăpadă depăşeşte 60 de centimentri, transmite AP.

Din cauza temperaturilor arctice, autorităţile din estul SUA au avertizat localnicii să nu-şi părăsească locuinţele decât în cazuri de extremă necesitate. De altfel, în statele New Jersey şi New York a fost instaurată deja starea de urgenţă.
Meteorologii au subliniat că în Chicago şi Indianapolis termometrele vor indica minus 24 de grade Celsius, în statul Dakota de Nord temperaturile vor scădea până la minus 31 de grade Celsius, în timp ce în Minnesota vor fi înregistrate minus 40 de grade Celsius.

"Temperaturile extrem de scăzute mă sperie, întrucât acestea pot pune în pericol vieţile oamenilor şi reprezintă o adevărată ameninţare pentru populaţie. Luăm toate măsurile pentru a evita aceste probleme", a declarat primarul din Indianapolis, Greg Ballard.

Din cauza temperaturilor scăzute, peste 3.700 de curse aeriene au fost anulate în nord-estul SUA. Totodată, Aeroportul JFK, din New York, a fost temporar închis din cauza poleiului şi a ninsorii abundente, care au provocat ieşirea de pe pistă a unui avion. Aeronava companiei Delta Airlines care venea de la Toronto a alunecat în afara pistei de rulare, după care s-a oprit într-un troian masiv de zăpadă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în acest incident.

Nordul şi Estul SUA se confruntă de la începutul acestui an cu temperaturi polare şi căderi masive de zăpadă, care au provocat moartea a cel puţin 16 oameni.

 

×
Subiecte în articol: SUA New York
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close