Antena 3 CNN Externe Ideea șocantă sugerată de un parlamentar danez: să se deschidă focul asupra bărcilor cu refugiați

Ideea șocantă sugerată de un parlamentar danez: să se deschidă focul asupra bărcilor cu refugiați

Ideea șocantă sugerată de un parlamentar danez: să se deschidă focul asupra bărcilor cu refugiați
08 Dec 2016   •   14:16

Forţele de securitate ar trebui să deschidă focul asupra bărcilor cu migranţi care încearcă să ajungă ilegal în Uniunea Europeană, a sugerat la televiziunea naţională un parlamentar membru al principalului aliat politic al guvernului danez, Partidul Popular Danez (DF), relatează joi Reuters.

"Singurul mod eficient este de a întoarce bărcile şi a le spune: 'Nu puteţi naviga în interiorul acestei frontiere naţionale, iar dacă o faceţi, veţi fi ori împuşcaţi sau întorşi şi trimişi înapoi'", a declarat Kenneth Berth, purtătorul de cuvânt pe probleme europene al partidului anti-imigraţie, marţi la postul DK4.

Mai târziu, el şi-a nuanţat declaraţia pe Facebook, afirmând că nu a vrut să spună că oamenii ar trebui împuşcaţi, ci că navele NATO ar putea trage în aer, ca avertisment.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Soren Sondergaard, a declarat pentru Reuters că linia oficială a partidului nu este să se deschidă focul asupra refugiaţilor.

DF a obţinut 21% din voturi la alegerile generale de anul trecut, ceea ce îl face al doilea cel mai mare partid în parlament.

Danemarca a pus în aplicare politici de imigraţie dure după afluxul de refugiaţi de anul trecut, inclusiv controale la frontieră.

În august, guvernul a propus o lege de urgenţă, care să-i permită să respingă solicitanţii de azil de la frontierele ţării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: idee refugiati migranti forte Securitate NATO nave
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close