Antena 3 CNN Externe Procurorii cer arestarea preventivă a lui Igor Dodon și a cumnatului său pentru 30 de zile

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Igor Dodon și a cumnatului său pentru 30 de zile

Procurorii anticorupţie au cerut miercuri 30 de zile de arest preventiv pentru fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, şi cumnatul său, Petru Merineanu, ambii reţinuţi cu o zi în urmă, după mai bine de zece ore de percheziţii, într-un dosar de corupţie.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Igor Dodon și a cumnatului său pentru 30 de zile
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Mihai Karaush
de Silvia Preda    |    25 Mai 2022   •   19:44

Igor Dodon, liderul de facto al Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), a fost reţinut marţi împreună cu cumnatul său pentru 72 de ore, ambii fiind plasaţi în arestul Direcţiei de poliţie din Chişinău.

În afară de corupţie pasivă, Dodon este acuzat de "trădare de patrie", finanţare ilegală a partidului său (dosarul redeschis privind sacoşa cu bani primită de la controversatul oligarh Vlad Plahotniuc) şi îmbogăţire ilicită.

Igor Dodon, suspectat de trădare şi corupţie

Şefa interimară a Procuraturii Anticorupţie, Elena Cazacov, a motivat necesitatea reţinerii celor doi prin riscul de a "fi distruse probe".

Cumnatul lui Dodon a încercat să distrugă probe, înghiţind o chitanţă "care proba tranzacţii cu bunuri imobiliare în valoare de 700.000 de euro", a indicat ea.

Protest la Chișinău după arestarea lui Igor Dodon pentru trădare

Într-o reacţie la reţinerea lui Igor Dodon, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat miercuri că Moscova va urmări cu atenţie desfăşurarea evenimentelor, afirmând că acest caz ţine de afacerile interne ale Republicii Moldova, potrivit Deschide.md.

Procuratura Anticorupţie continuă acţiunile de urmărire penală în cazul fostului preşedinte Igor Dodon cu mai multe capete de acuzare.

Citiţi şi: Relația pe care Igor Dodon o avea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin

×
Subiecte în articol: igor dodon Petru Merineanu
Parteneri
Horoscop 9 iunie 2023. O zodie pune la cale un plan secret
x close