Antena 3 CNN Externe Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Intenționa să fugă din țară

Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Intenționa să fugă din țară

Judecătorii au decis plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zilei a fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Procurorii au reușit să dovedească că intenționa să fugă din țară.

Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Intenționa să fugă din țară
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Mihai Karaush
de Cerasela Stafie    |    26 Mai 2022   •   17:53

Magistrații Judecătoriei Ciocana au hotărât ca fostul lider nu are voie să-și părăsească doiciliul pentru o perioadă de 30 de zile. Cumnatul acestuia, care a fost prins în timp ce mânca probele din dosarul în care sunt cercetați cei doi, va petrece aceeași perioadă în penitenciar.

Procurorii anticorupție ceruseră reținerea acestuia. Aceștia au declarat azi jurnliștilor că aplicarea măsurii de arest este necesară pentru că sunt riscuri „care pot fi probate”. ”Rezultatul perchezițiilor confirmă că dumnealui intenționa să plece peste hotarele țări..  Întrebați dacă au fost găsite bilete răspunsul procurorilor este - nu, dar menționează că însăși Dodon a vorbit despre acestea. ”Despre persoanele cu care urma să plece nu există la moment asemenea informații”, au mai spus procurorii, potrivit Unimedia.

Fostul președinte al Republicii Moldova nu a fost lăsat să dea declarații în fața presei. Înconjurat de mascații CNA, Dodon a reușit să spun doar câteva cuvinte. ”Un dosar penal de-al Maiei Sandu”, a spus acesta. În timpul deliberărilor, el a ieșit din sala de judecată cu un mesaj optimist, spunând că ”totul va fi bine”.

În dimineața zilei de 24 mai, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, alături de procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

De asemenea, au fost efectuate percheziții la mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul socialistului, ex-ofițerul SPPS, Lilian Filipov, dar și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este fostul președinte al Republicii Moldova.

Reținerea acestuia a avut loc în cadrul dosarului "Kuliok" (Sacoșa). Acestea se bazează pe unele imagini video din anul 2019 de la sediul PDM. Vlad Plahotniuc i-a transmis atunci președintelui Igor Dodon o pungă în care ar fi fost bani.

Igor Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

×
Subiecte în articol: igor dodon arest la domiciliu
Parteneri
DJ Lalla este tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia!
x close