Antena 3 CNN Externe "Îi legau un cablu electric la gât şi îl ardeau cu brichetele". S-a sinucis pentru că n-a mai putut îndura batjocura colegilor

"Îi legau un cablu electric la gât şi îl ardeau cu brichetele". S-a sinucis pentru că n-a mai putut îndura batjocura colegilor

"Îi legau un cablu electric la gât şi îl ardeau cu brichetele". S-a sinucis pentru că n-a mai putut îndura batjocura colegilor
Sursa foto: Foto: bullyingproject.com
26 Iul 2012   •   07:37

Rata sinuciderilor în rândul adolescenţilor din Coreea de Sud a atins cote alarmante din cauza violenţei din şcoli. De la începutul anului, într-un singur oraş din această ţară, opt elevi şi-au pus capăt zilelor din cauza glumelor de prost gust care erau făcute pe seama lor.

"Cu ultimele sale cuvinte, fiul meu a descris cum era jefuit şi bătut de colegii săi. Îi legau un cablu electric la gât şi îl ardeau cu brichetele". Este mărturia şocantă a unei femei care la începutul anului şi-a găsit fiul de numai 13 ani, fără viaţă, pe trotuarul din faţa  clădirii în care locuieşte. Băiatul s-a aruncat în gol de la etajul şapte ca să scape de chinul pe care îl îndura la şcoală.

Din acea zi femeia cu greu mai poate dormi. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi soţul ei şi fiul cel mare. Administraţia şcolii a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

În 2010, peste 350 de copii din Coreea de Sud agresaţi de colegii de şcoală s-au sinucis. Aceştia aveau vârste cuprinse între 10 şi 19 ani.

Guvernul coreean a decis să înfiinţeze centre de consiliere în 40 la sută dintre şcoli, ca să reducă numărul acestor tragedii.

×
Subiecte în articol: Coreea coreea de sud
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close