Antena 3 CNN Externe Iisus nu a fost crucificat, susţine un teolog suedez

Iisus nu a fost crucificat, susţine un teolog suedez

Iisus nu a fost crucificat, susţine un teolog suedez
24 Iun 2010   •   14:04

Iisus nu a fost răstignit şi nu există absolut nici o dovadă potrivit căreia, în urmă cu 2.000 de ani, romanii i-ar fi crucificat pe prizonieri. Aceasta este ipoteza emisă de un savant suedez, citat de Daily Telegraph.

Legenda răstignirii lui Iisus se bazează pe tradiţii şi reprezentaţii artistice, şi nu pe dovezi ştiinţifice, aşa cum ar fi normal, susţine teologul Gunnar Samuelsson. Acesta consideră că Biblia a fost ?prost interpretată? şi că în textul acesteia nu există nici o referire la crucificare.

Gunnar Samuelsson, de la Universitatea din Gothenburg, a scris o teză de 400 de pagini referitoare la textul original al Bibliei. Savantul, care a studiat şi texte latine, ale Greciei antice, dar şi evreieşti, susţine că ?descrierea crucifixului nu este prezentă în literatura antică?.

?În consecinţă, concepţia potrivit căreia romanii i-ar fi crucificat pe prizonieri poate fi pusă sub semnul întrebării. La fel şi crucificarea lui Iisus. Noul Testament nu oferă informaţii despre răstignirea fiului lui Dumnezeu?, declară savantul suedez.

O mare parte din literatura contemporană utilizează termeni foarte vagi în legătură cu moartea lui Iisus, mai precizează teologul. ?A existat un om cu numele de Iisus, fapt demonstrat de literatura vremii. Dar nu cred că acela a fost fiul lui Dumnezeu?.

?Nu vreau să le sugerez, sub nici o formă, creştinilor să respingă textul biblic. Dar normal este să înţelem textul Bibliei aşa cum a fost el scris, nu aşa cum credem noi că a fost conceput?, a concluzionat savantul.

Foto: wordpress.com

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Iisus
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close