Antena 3 CNN Externe Ikea Franța, amendată cu 1 milion de euro pentru că și-a spionat angajații

Ikea Franța, amendată cu 1 milion de euro pentru că și-a spionat angajații

Filiala franceză a companiei Ikea a primit o amendă de 1 milion de euro, pentru că și-ar fi spionat angajații. Totodată, fostul director a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Ikea Franța, amendată cu 1 milion de euro pentru că și-a spionat angajații
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    15 Iun 2021   •   15:49

Faptele s-au petrecut în perioada 2009 - 2012 și este vorba despre o serie de angajați pentru care angajatorul a depășit limita în ceea ce privește supravegherea la locul de muncă.

Filiala din Franța a fost condamnată, marți, la plata unei sume de un milion de euro. Ikea Franța a fost găsită vinovată, pentru stocarea datelor personale cu privire la angajați. Datele despre lucrători ar fi fost obținute într-un mod incorect.

În același dosar, fostul director al filialei din Franța a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar și o amendă de 50.000 de euro, pentru stocare ilegală a datelor despre angajații companiei, informează Reuters.

Subsidiara Ikea din Franța a fost acuzată că și-ar fi spionat angajații, timp de mai mulți ani, obținând detalii cu privire la viața privată a acestora, dar și pentru că ar fi utilizat lucrători sub acoperire pentru a scrie rapoarte despre activitatea angajaților.

Procurorii francezi au acuzat Ikea Franța de obținere a informațiilor personale, despre angajați, în modalități frauduloase. 

×
Subiecte în articol: ikea amenda spionat angajati
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close