Antena 3 CNN Externe Ilan Șor a părăsit Israelul, de unde coordonat protestele împotriva președintei Maia Sandu. Liderii opoziției pro-ruse din Republica Moldova, convocați la Moscova

Ilan Șor a părăsit Israelul, de unde coordonat protestele împotriva președintei Maia Sandu. Liderii opoziției pro-ruse din Republica Moldova, convocați la Moscova

Magnatul fugar pro-rus, Ilan Șor, a părăsit Israelul în această săptămână.

de Georgiana Adam    |    10 Noi 2023   •   10:43

Informația provine de la Biroul Interpol din Republica Moldova.

"Am primit informații că Șor a părăsit Israelul în data de 6 noiembrie", a spus Viorel Tențiu, șeful Biroului Interpol de la Chișinău.

Potrivit acestuia, Interpol nu știe momentan cu ce zbor a plecat Șor din Israel și către ce destinație.

Ilan Șor a fost condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari și a fost acuzat că a organizat o schemă de cumpărare a voturilor alegătorilor și de destabilizare, prin proteste, a conducerii pro-europene a țării.

El ar fi folosit echivalentul a 50 de milioane de euro pentru a încerca să influențeze alegerile în Republica Moldova.

Citește și: Oamenii lui Putin, implicați în scrutinul local din Republica Moldova

La scrutinul local de la finele săptămânii trecute, aliații moldoveni ai acestuia au avut interdicție să candideze, chiar și pe listele altor partide.

Odată cu plecarea din Israel, au apărut informații că magnatul pro-rus s-ar afla în Turcia, dar autoritățile acestei țări au dezmințit informația.

Această nouă dispariție a lui Ilan Șor vine în contextul în care presa moldovenească a relatat că liderii opoziției pro-ruse din Republica Moldova au fost convocați la Moscova.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close