Antena 3 CNN Externe Imaginea BOLNAVĂ a Americii. Nicăieri, în lumea civilizată nu se mai întâmplă asta

Imaginea BOLNAVĂ a Americii. Nicăieri, în lumea civilizată nu se mai întâmplă asta

Imaginea BOLNAVĂ a Americii. Nicăieri, în lumea civilizată nu se mai întâmplă asta
de O.P.    |    03 Mai 2013   •   13:35

Un băieţel în vârstă de cinci ani şi-a ucis accidental sora cu o carabină pentru copii, situaţia care a îngrozit o parte din Statele Unite, unde se fabrică şi se vând astfel de arme, relatează AFP.
  
Pe Crickett.com, site-ul fabricantului Keystone Sporting Arms, secţiunea "My first Rifle" descrie modele concepute pentru copii. Între ele este o puşcă de calibru .22, primită anul trecut cadou de un băieţel din comitatul rural Cumberland, în Kentucky (centru-est).
  
Marţi, băiatul s-a jucat cu puşca, încărcată, şi şi-a ucis sora în vârstă de doi ani.
  
Fabricantul, contactat de AFP, a refuzat să comenteze, trimiţând la avocatul său, John Renzulli, care nu a putut fi contactat.


  
Dar site-ul, care nu mai putea fi consultat joi după-amiază, publica zeci de fotografii cu copii mânuind carabina, între care un bebeluş cu bandană şi hăinuţe în culori de camuflaj, ţinându-se de vizorul unei puşti aşezate pe genunchii săi.
  
Compania cu sediul în Pennsylvania susţine că a vândut 4.000 de carabine la lansare, în 1996, 60.000 în 2008 şi are ca scop "să insufle ideea unei mânuiri sigure a armelor tinerilor trăgători şi să îi încurajeze să ştie şi să respecte faptul că vânătoarea şi tirul cer şi merită".
  
Această puşcă de 1,1 kilograme şi 80 de centimetri lungime trage un singur glonţ şi poate fi blocată. Cu un preţ cuprins între 110 şi 140 de dolari, în funcţie de model, aceasta este vândută în supermarketurile Walmart.
  
Site-ul "The Firing Line" este plin de mărturii ale părinţilor care afirmă cât de mult fiica sau fiul lor, în vârstă de cinci, patru sau trei ani, "adoră" puşca.



×
Subiecte în articol: arme arme de foc
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close