Antena 3 Externe Imaginea României, după europarlamentare: Bătrână de etnie romă şi Elena Băsescu (FOTO)

Imaginea României, după europarlamentare: Bătrână de etnie romă şi Elena Băsescu (FOTO)

08 Iun 2009   •   14:40
Imaginea României, după europarlamentare: Bătrână de etnie romă şi Elena Băsescu (FOTO)
Sursa foto: batrana

BBC News a prezentat o serie de fotografii de la alegerile europarlamentare de duminică, inclusiv din România. Pozele ar fi trebuit să reprezinte spiritul alegătorilor din fiecare stat.

Cititorii site-ului sunt invitaţi să recunoască în ce stat a fost surprinsă fiecare fotografie. Este vorba despre un fel de test ?cultural?.

Dacă în majoritatea pozelor apar diverse persoane îmbrăcate în costumul naţional, în cazul României lucrurile se schimbă.

Cea mai reprezentativă poză pentru România, în concepţia celor de la BBC News, prezintă o bătrână de etnie romă. Femeia a fost fotografiată, în timp ce-şi exercita dreptul de vot şi introducea buletinul în urnă.

Probabil că singurul lucru reprezentativ pentru ţara noastră era steagul din fundalul pozei.O altă imagine prezentă în presă din străinătate este cea a Elenei Băsescu. Percepută de ziariştii străini drept "păpuşa Barbie" care vrea să intre în Parlamentul European, fiica preşedintelui Băsescu a apărut pe prima pagina a publicaţiei italiene La Repubblica.Fotografia următoare a apărut pe www.spiegel.de.În urma materialului Antena3.ro, subiectul a fost discutat şi în emisiunea "Sinteza Zilei":Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close