Antena 3 CNN Externe Imagini apocaliptice în SUA. Tornadele au făcut ravagii în Texas. Şase oameni au murit şi 100 au fost răniţi

Imagini apocaliptice în SUA. Tornadele au făcut ravagii în Texas. Şase oameni au murit şi 100 au fost răniţi

Imagini apocaliptice în SUA. Tornadele au făcut ravagii în Texas. Şase oameni au murit şi 100 au fost răniţi
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
16 Mai 2013   •   23:20

Mai multe tornade au făcut prăpăd în statul american Texas. Cel puţin şase oameni au murit şi 100 au fost răniţi. Zeci de case au fost distruse într-o localitate din apropiere de Dallas unde s-a dezlănţuit cea mai puternică dintre tornade. Zeci de echipaje de intervenţie au fost mobilizate în zonele afectate.

Cele mai violente furtuni au lovit în regiunea texană Hood. Localnicii spun că tornadele loveau pământul apoi se ridicau în aer şi loveau din nou chiar şi la un kilometru distanţă.

Spravieţuitorii au povestit că totul în jurul lor a fost pur şi simplu aspirat în vârtejul de aer. În unele zone, zeci de locuinţe au fost pur şi simplu rase de pe faţa pământului.

Serviciile de urgenţă au lucrat la capacitate maximă ore în şir ca să-i salveze pe toţi cei care au avut nevoie de ajutor. Cu toate acestea, zeci de persoane sunt încă date dispărute.

Meteorologii americani avertizează că furtunile se îndreaptă acum spre nordul statului american şi noi tornade s-ar putea forma şi în următoarele zile.







×
Subiecte în articol: tornada
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close