Antena 3 CNN Externe Imagini cu B-21 Raider, noul bombardier invizibil al Americii

Imagini cu B-21 Raider, noul bombardier invizibil al Americii

Noul bombardier B-21 Raider, al Statelor Unite ale Americii a fost prezentat de Forțele Aeriene.

Imagini cu B-21 Raider, noul bombardier invizibil al Americii
Sursa foto: X | Edwards Air Force Base
de Ioana Mircea    |    26 Mai 2024   •   23:57

Forțele Aeriene ale Statelor Unite au publicat săptămâna aceasta imagini noi cu cel mai recent bombardier invizibil, B-21 Raider, care se află în faza de testare.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu B-21 Raider.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fotografiile, realizate în lunile ianuarie și aprilie, arată bombardierul în timpul testelor de zbor, a transmis Baza Aeriană Edwards din California. Conform Business Insider, B-21 Raider este programat să devină o componentă esențială a flotei de bombardiere americane spre sfârșitul deceniului.

Programul de testări este menit "să ne ajute să studiem caracteristicile unice ale acestei platforme, dar într-un mod foarte, foarte eficient”, a declarat Andrew Hunter, secretarul adjunct al Forțelor Aeriene pentru Achiziții, Tehnologie și Logistică, în timpul unei audieri în Senatul american. Hunter a mai spus în luna mai că testarea bombardierului "decurge bine” și conform planului.

B-21 Raider este primul bombardier strategic dezvoltat de armata americană în peste 30 de ani. Programul a început în 2015, iar Pentagonul a prezentat public aeronava în decembrie 2022.

"Chiar și cele mai sofisticate sisteme de apărare antiaeriană se vor chinui să detecteze B-21 pe cer”, a spus Secretarul Apărării, Lloyd Austin la evenimentul de prezentare a avionului, potrivit af.mil.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close