Antena 3 CNN Externe Imagini cu militari ucraineni care poartă căşti cu simboluri naziste

Imagini cu militari ucraineni care poartă căşti cu simboluri naziste

Imagini cu militari ucraineni care poartă căşti cu simboluri naziste
09 Sep 2014   •   19:05

Televiziunea publică germană ZDF a difuzat o înregistrare video cu militari ucraineni care aveau pe căşti simboluri naziste, informează NBC News.

Corespondentul la Moscova al postului de televiziune, Bernhard Lichte, a folosit într-o transmisiune din Ucraina imaginea unui soldat care poartă o cască având însemnele SS ale corpului de elită al lui Hitler.

Un al doilea militar a fost văzut purtând o cască având ca însemn o svastică.

Înregistrarea video a fost realizată săptămâna trecută în Ucraina de o echipă a televiziunii norvegiene TV2. "Filmam despre batalionul AZOV din Ucraina, în oraşul estic Urzuf, când am dat peste aceşti soldaţi", a declarat Oysten Bogen, corespondent al postului de televiziune, pentru NBC News.

Bogen susţine că îl întrebase pe un purtător de cuvânt dacă batalionul are tendinţe fasciste. "Răspunsul a fost: absolut nu, suntem doar naţionalişti ucraineni", a povestit Bogen.

Ameninţarea "nazistă" sau "fascistă" a fost evocată cu insistenţă de către Moscova şi grupurile proruse pentru atacarea noilor autorităţi de la Kiev. Această propagandă aminteşte de colaborarea naţionaliştilor ucraineni antisovietici cu Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close