Antena 3 CNN Externe Mormântul de lux al legendarului Pele a fost deschis publicului. Imagini inedite din interior

Mormântul de lux al legendarului Pele a fost deschis publicului. Imagini inedite din interior

Mormântul lui Pele a fost deschis recent publicului, iar oamenii au venit în număr mare să aducă un omagiu legendei din Santos. Iată imagini inedite din interior.

Mormântul de lux al legendarului Pele a fost deschis publicului. Imagini inedite din interior
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    18 Mai 2023   •   20:27

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pelé, a fost înmormântat la etajul 9 într-un cimitir vertical unic în lume.

După cariera fenomenală a lui Pele, atât cu echipa de club Santos, dar și cu naționala Braziliei pe scena mondială, mormântul său unic în lume simbolizează moștenirea iconică a legendarului brazilian, notează euronews.com

Mormântul lui Pele a fost deschis recent publicului, iar oamenii au venit în număr mare să aducă un omagiu legendei.

Mormântul este situat la mai puțin de 1 km de stadionul lui Santos, unde Pele a jucat cea mai mare parte a carierei sale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Legenda braziliană Pele a murit joi, 29 decembrie la vârsta de 82 de ani, în țara sa natală. Pele fusese tratat pentru o tumoare la colon, dar nu a mai răspuns la tratament.

Citeşte şi: Primul cimitir digitalizat din România. Turiştii pot afla informaţii despre personalităţile care îşi dorm somnul de veci aici

Imaginile cu mormântul lui Pele pot fi văzute integral AICI

Potrivit Guinness Book of World Records, cimitirul în care este înmormântat Pele este cel mai înalt cimitir vertical din lume, cu 14 etaje și 14.000 de cavouri. Include cripte, încăperi pentru a ține slujbe, un crematoriu și un mausoleu.

Conține chiar și o grădină tropicală, care include o cafenea pe acoperiș și o cascadă. Cu toate acestea, cel mai ciudat aspect este că în cimitir există și un muzeu de mașini clasice. A fost construit în 1983 de către arhitectul excentric Pepe Altstut, devenind chiar o atracție turistică de sine stătătoare.

×
Subiecte în articol: Pele Brazilia mormant
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close