Antena 3 CNN Externe Imagini cu tsunamiul care a lovit Samoa, după cutremurul de 8 pe scara Richter (VIDEO)

Imagini cu tsunamiul care a lovit Samoa, după cutremurul de 8 pe scara Richter (VIDEO)

Imagini cu tsunamiul care a lovit Samoa, după cutremurul de 8 pe scara Richter (VIDEO)
Sursa foto: tsunami
01 Oct 2009   •   11:26

Continentul asiatic a fost afectat, săptămâna aceasta, de o serie de catastrofe naturale: tsunami în Pacific după cutremurul de 8 pe scara Richter, precum şi de seismul din Indonezia. Cutremurul cu magnitudinea de 8 pe scara Richter din insulele Samoa a ucis cel puţin 148 de persoane, au anunţat autorităţile citate de AFP.

Cutremurul a fost urmat de o replică de 5,6 pe scara Richter, dar şi de un tsunami. Potrivit localnicilor, Samoa este americană este "devastată", după ce a fost lovită de valuri seismice de 5-6 metri. În Tonga, un arhipelag situat la aproximativ 1.000 de kilometri sud de Samoa, şapte locuitori au fost ucişi de tsunami.

Urmăriţi imagini suprinse în timp ce valul uriaş se apropia de ţărmul insulelor Samoa:



La scurt timp de la seismul din Samoa, un alt cutremur s-a produs în Indonezia. Cel puţin 529 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a afectat miercuri oraşul Padang.

Exerţii susţin că seismul din Samoa nu are legătură cu cel din Indonezia, cu toate că s-au produs pe Cercul de Foc al Pacificului, acolo unde joncţiunea mai multor plăci continentale provoacă o activitate seismică puternică

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tsunami cutremur val indonezia
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close