Antena 3 CNN Externe "Imagini cu ZONA INTERZISĂ sunt în posesia noastră". Mesajul care pune sub semnul întrebării siguranţa MONDIALĂ

"Imagini cu ZONA INTERZISĂ sunt în posesia noastră". Mesajul care pune sub semnul întrebării siguranţa MONDIALĂ

"Imagini cu ZONA INTERZISĂ sunt în posesia noastră". Mesajul care pune sub semnul întrebării siguranţa MONDIALĂ
de O.P.    |    29 Oct 2012   •   12:33

Iranul este în posesia unor imagini surprinse deasupra Israelului de un avion fără pilot al Hezbollah, a declarat luni Esmail Kossari, preşedintele Comisiei de Apărare din cadrul Parlamentului iranian, la postul de televiziune Al-Alam, relatează AFP.
  
"Această dronă a transmis în direct imaginile surprinse şi noi suntem în posesia imaginilor cu zone interzise" din Israel, a declarat Kossari la televiziunea în limba arabă.
  
"Avem, de asemenea, capacitatea de a produce drone de atac", a adăugat el.
  
"Din acest motiv spunem că dacă Israelul vrea să recurgă la cea mai mică acţiune împotriva noastră, noi vom răspunde pe teritoriul acestui regim", a continuat oficialul.
  
La 6 octombrie, un avion iranian fără pilot, numit Ayoub, a fost trimis de mişcarea libaneză Hezbollah deasupra Israelului, survolând Mediterana înainte de a intra în spaţiul aerian israelian într-un sector din apropierea Fâşiei Gaza.
  
Acesta a fost distrus de un avion de luptă israelian în timp ce se afla în nordul deşertului Negev unde se găsesc instalaţii nucleare israeliene. Postul de radio militar israelian a precizat că avionul fără pilot, care nu transporta explozibili, a survolat teritoriul israelian timp de o jumătate de oră şi că prima încercare de a-l doborî cu ajutorul unui avion F-16 a eşuat. Abia la a doua încercare acesta a explodat.
  
Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat la acea vreme că avionul iranian fără pilot, "asamblat şi montat în Liban", a "parcurs sute de kilometri deasupra mării înainte de a trece liniile inamice şi de a intra în Palestina ocupată (...) şi a survolat instalaţii sensibile şi importante pe zeci de kilometri înainte ca inamicul să-l repereze în apropiere de (complexul nuclear) Dimona".
  
Kossari a declarat că Hezbollah are avioane fără pilot "şi mai dezvoltate".
 




×
Subiecte în articol: Hezbollah
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close