Antena 3 CNN Externe Imagini devastatoare și durere fără margini! Părinții își recunosc copiii uciși în masacrul din Texas

Imagini devastatoare și durere fără margini! Părinții își recunosc copiii uciși în masacrul din Texas

Rudele devastate ale copiilor uciși în masacrul din școala primară din Texas își descriu groaza. A început identificarea victimelor, iar durerea este fără margini. Părinții îngrijorați au fost văzuți la fața locului, în căutarea disperată a copiilor lor.

Imagini devastatoare și durere fără margini! Părinții își recunosc copiii uciși în masacrul din Texas
Sursa foto: Colaj / Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2022   •   13:43

Șase elevi au fost identificați printre cei 19 copii uciși marți în timpul unei împușcături în masă la școala elementară Robb din Uvalde, Texas. Familiile a doi băieți, Xavier Lopez, în vârstă de 10 ani, și Uziyah Garcia, în vârstă de 9 ani, au confirmat decesele acestora.

Patru fete - Makenna Elrod, Amerie Jo Garcia, Eliahana Torres și Ellie - au fost, de asemenea, recunoscute printre cei decedați. Două profesoare de clasa a patra, Irma Garcia și Eva Mireles, au fost și ele ucise

Rudele disperate au apelat la rețelele de socializare, publicând poze cu mai mulți copii, care sunt încă dispăruți. Autoritățile se așteaptă ca numărul morților să crească în zilele următoare.

Xavier Lopez, elev în clasa a patra, în vârstă de 10 ani, a fost ucis marți, când un tânăr de 18 ani a deschis focul la școala elementară Robb din Uvalde, Texas.

Mama băiatului a asistat la ceremonia de decernare a premiilor cu doar câteva ore înainte de împușcătură, fără să știe că va fi ultima dată când își va vedea fiul în viață, a spus vărul acestuia pentru KTRK, scrie Daily Mail. Un membru al familiei a creat un cont GoFundMe pentru a ajuta părinții să strângă bani pentru înmormântare. Familia a strâns deja mai mult de 24.000 de dolari până marți seara.

Familia lui Uziyah Garcia, în vârstă de 9 ani, a spus că a fost ucis în timpul împușcăturii la câteva ore după ce a anunțat că se numără printre cei dispăruți. ”Nepotul meu a fost victima unei împușcături în școală astăzi”, a scris unchiul lui Garcia, Mitch Renfro, pe Facebook, adăugând că ”a fost ucis de un nebun”. Băiatul ar fi împlinit 10 ani în această vară.

Familia lui Makenna Lee Elrod, în vârstă de 10 ani, i-a confirmat decesul. Tatăl ei, Brandon Elrod, a dezvăluit că a fost dispărută de la împușcătură și a spus că se teme că ”s-ar putea să nu fie în viață”. Pilar Newberry a plâns și ea moartea copilei, care era prietena și colega de clasă a fiicei ei: ”dulce Makenna, odihnește-te în Paradis!! Inima mea este spulberată pentru că fiica mea Chloe a iubit-o atât de mult. Nu voi uita niciodată cât de încântată a fost să cunoască un nou prieten de la o altă școală! În urmă cu doar câteva săptămâni, a primit de la ea o brățară de prietenie și o poartă în fiecare zi! Când se va trezi mâine, va fi devastată. Mă rog atât de mult pentru familia ei!!!!”

Amerie Jo Garza a fost, de asemenea, confirmat decedat de către polițiștii americani, marți seară, potrivit ABC News. Tocmai împlinise 10 ani, pe 10 mai. ”Mica mea iubire zboară acum cu îngerii de deasupra”, a scris tatăl ei, Angel Garza, pe Facebook. ”Vă rog să nu uitați nicio secundă. Îmbrățișați-vă familia. Spune-le că îi iubești. Te iubesc, Amerie Jo”.

Steven Garcia și Jennifer Lugo au confirmat că fiica lor, Ellie, a fost ucisă în masacrul de marți, după ce a fost dispărută de câteva ore: ”este greu să emit o declarație despre ceva în acest moment, mintea mea merge cu 1000 de mile pe oră... dar vreau să le trimit gândurile și rugăciunile noastre celor care nu au ajuns acasă în seara asta!!! Ellie a noastră a fost o păpuşă şi a fost cea mai fericită vreodată”, a scris Steven pe Facebook.

Printre cei decedați a fost identificată și Eliahana ”Elijah Cruz” Torres, în vârstă de 10 ani. Eleva de clasa a IV-a, nu a vrut să meargă la școală marți, a spus bunicul ei la Fox News - dar familia ei i-a spus că trebuie.

De asemenea, doi profesori au fost confirmați morți după masacrul de marți. Eva Mireles, în vârstă de 44 de ani, era profesoară de educație specială și căsătorită cu Ruben Ruiz, 43 de ani, polițist la poliția locală. Cei doi erau unei fete. Mireles a lucrat în sistemul de învățământ timp de 17 ani.

”Sunt furioasă că aceste împușcături continuă. Acești copii sunt nevinovați. Puștile nu ar trebui să fie ușor accesibile tuturor. Acesta este orașul meu natal, o comunitate mică de mai puțin de 20.000. Niciodată nu mi-am imaginat că acest lucru se va întâmpla cu cei dragi... Tot ce putem face este să ne rugăm din greu pentru țara noastră, statul, școlile și mai ales familiile tuturor”, a spus mătușa lui Mireles, Lydia Martinez Delgado. 

Al doilea profesor a fost recunoscut de prieteni și familie, Irma Garcia, o mamă de patru copii și o veterană de 23 de ani a școluu elementară Robb, a predat împreună cu Mireles timp de cinci ani. Femaia era căsătorită cu Joe de 24 de ani.

”Tia mea nu a reușit, s-a sacrificat protejând copiii din sala de clasă, vă implor să păstrați familia mea, inclusiv toată familia ei în rugăciunile voastre, Irma Garcia este numele ei și a murit ca un erou”, a scris nepotul ei John pe Twitter

O morgă mobilă a fost instalată în fața școlii, marți, în timp ce medicii legiști au început sarcina sumbră de a identifica victimele. În plus, 13 copii sunt tratați la camera de urgență Uvalde Memorial.

Părinții își caută copiii cu ajutorul rețelelor de socializare

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Între timp, familiile elevilor dispăruți au folosit rețelele de socializare pentru a distribui fotografii cu copiii, în speranța de a-i găsi. Annabelle Guadalupe Rodriguez, în vârstă de 10 ani, rămâne dispărută, iar tatăl ei a publicat o fotografie cu ea, în speranța de a o găsi.

Tatăl ei a declarat pentru Fox News că nu a auzit de ea de când adololescentul înarmat a deschis focul în interiorul școlii. Imaginea copilei a ajuns și la polițiști, pentru a fi identificată cu ușurință.

Federico Torres a declarat pentru că fiul său, Rogelio Torres, este încă dispărut. El a apelat un post local de știri pentru ajutor, după ce oficialii de la spitalul local și centrul civic nu aveau informații despre locul unde se află.

Verișoara lui Nevaeh Bravo a anunțat dispariția pe Twitter: ”nu o găsim și suntem foarte îngrijorați”. 

Polițiștii au spus într-o conferință de presă, marți seara, că vor lucra pentru a contacta victimele decedaților de îndată ce rămășițele lor vor fi identificate. University Health San Antonio a confirmat, de asemenea, că au primit un copil a cărui stare este momentan necunoscută și o femeie de 66 de ani care este în stare critică.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close