Antena 3 CNN Externe Imagini din Grecia cuprinsă de flăcări: Incendiul s-a extins la case, "sar bucăți fierbinți de pe acoperiș"

Imagini din Grecia cuprinsă de flăcări: Incendiul s-a extins la case, "sar bucăți fierbinți de pe acoperiș"

Cristi Popovici, trimisul special al Antenei 3 în Grecia, a revenit și vineri cu imagini, în exclusivitate, din zonele afectate de incendiile puternice de vegetație. Acestea au cuprins zeci de case, iar echipele de intervenție nu mai fac față numărului mare de solicitări.

Imagini din Grecia cuprinsă de flăcări: Incendiul s-a extins la case, "sar bucăți fierbinți de pe acoperiș"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    Mia Lungu    |    06 Aug 2021   •   13:26

Mii de pompieri din toata Europa se indreapta spre Grecia, dar situatia se agraveaza. Meteorologii anunta rafale puternice de vant, iar tara este ca un butoi de pulbere, spune seful guvernului de la Atena. Cristi Popovici, trimisul special Antena 3, a transmis în direct detalii, din zonele afectate de incendiile devastatatoare.

Cristi Popovici a ajuns la 25 de km de Atena, în Afidnes, unde flăcările au cuprins zeci de case:

"Ce să facă două mașini de pompieri acum? Decât să limiteze răspândirea incendiului și la casa alăturată. Este și un elicopter. Noi suntem acum în mijlocul focarului, în spatele meu, fum negru, arde un depozit. Pompierii au lăsat depozitul să ardă pentru că nu mai au ce să salveze acolo.

Sunt câteva sute de case, pe aproximativ 200 de m, dacă nu este stinsă aceasta, sar tăciuni pe casa următoare, și tot așa, o reacție în lanț de neoprit.

Oamenii au fost evacuați încă de acum două zile.

Oamenii nu știu ce se întâmplă cu locuințele lor. Când se vor întoarce, vor veni și nu vor ști ce vor găsi. Unii își vor găsi locuințele distruse.

Tot aerul este îmbâcsit, este cenușă peste tot, este fum, și foc. Flăcări cum n-am văzut niciodată. Sar bucăți fierbinți de pe acoperiș.", a transmis reporterul Antena 3.

Grecia este pârjolită de unele dintre cele mai grave incendii de vegetaţie din istorie. Evia, a doua cea mai mare insulă a ţării a fost cuprinsă de flăcări uriașe. Sute de case au ars, iar satele de pe Evia sunt evacuate pe măsura ce flacarile extind pe insula.

Pentru turişti, relaxarea din vacanţă este înlocuită cu spaima. Autoritățile emit mesaje de alerta unul după altul și recomanda celor din zonele afectate de incendii să se refugieze din calea flacarilor.

 

×
Subiecte în articol: Grecia flacari incendiul case
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close