Antena 3 CNN Externe Imagini din închisoarea în care e deţinut şeful FMI. Presupusa victimă, „în stare de şoc”

Imagini din închisoarea în care e deţinut şeful FMI. Presupusa victimă, „în stare de şoc”

Imagini din închisoarea în care e deţinut şeful FMI. Presupusa victimă, „în stare de şoc”
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres/Mediafax
17 Mai 2011   •   10:12
După ce i-a fost respinsă cererea de eliberare pe cauţiune, şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost "cazat" la închisoarea Rikers Island din New York, unde beneficiază de o celulă individuală, informează un purtător de cuvânt al administraţiei penintenciarelor din oraş, citat de AFP.

Dominique Strauss-Kahn “nu va intra în contact cu alţi prizonieri", a adăugat purtătorul de cuvânt. "Acest lucru nu înseamnă că va sta permanent în celula sa, ci că atunci când va ieşi, va fi permanent însoţit de un gardian".

Penitenciarul Rikers Island este situat pe o insulă din East River, la nord de cartierul Queens, în largul aeroportului La Guardia. Închisoarea Rikers adăposteşte zece din cele 15 centre de detenţie de la New York.

Peste14.000 de infractori sunt deţinuţi la Rikers, iar "gardienii nu sunt capabili încă să controleze situaţia”.

Fotografie din interiorul închisorii Rikers



Presupusa victimă, o imigrantă africană de 32 de ani

Femeia care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală şi tentativă de viol este în stare de şoc, afirmă colegii şi vecinii săi, citaţi de presa americană.

Presupusa victimă este o imigrantă africană în vârstă de 32 de ani, mamă a unei adolescente, care locuieşte la Bronx. "Este o femeie prezentabilă, foarte agreabilă, foarte prietenoasă. Este în stare de şoc", a declarat una dintre colegele sale de la hotelul Sofitel pentru cotidian.

"Conducerea instituţiei ne-a cerut să nu îi punem prea multe întrebări pentru că este foarte afectată", a adăugat angajata care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.

Publicaţia americană New York Daily News susţine că femeia este prezentabilă, înaltă (are aproximativ 1,80 metri) şi este necăsătorită.

Paznicul clădirii în care locuieşte a povestit că femeia s-a mutat recent. "De fiecare dată când o văd mă bucur, pentru că amândouă suntem din Africa. Ea nu a ridicat niciodată probleme. Niciun zgomot. Totul era bine", a declarat o vecină a femeii.

Interiorul penitenciarului în care e deţinut şeful FMI


Conducerea hotelului: Femeia avea un comportament exemplar


Conducerea hotelului
la care lucra femeia a anunţat printr-un comunicat că presupusa victimă avea un comportament exemplar.

"Angajata noastră lucrează la Sofitel New York de trei ani şi suntem pe deplin mulţumiţi de munca şi de comportamentul ei", a declarat pentru AFP directorul general al hotelului, Jorge Tito.

Femeia nu are antecedente judiciare şi nu pare să se fi întâlnit vreodată cu Dominique Strauss-Kahn anterior, potrivit presei americane.

Poliţia refuză să dezvăluie identitatea presupusei victime.

 

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn viol
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close