Antena 3 CNN Externe Imagini din interiorul casei în care a fost împuşcat Osama Bin Laden

Imagini din interiorul casei în care a fost împuşcat Osama Bin Laden

Imagini din interiorul casei în care a fost împuşcat Osama Bin Laden
Sursa foto: Foto: AP
02 Mai 2011   •   15:32
Operaţiunea militară care a condus la uciderea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden, a început în urmă cu şase luni, după ce CIA a primit o serie de informaţii referitoare la ascunzătoarea acestuia. Bin Laden nu se ascundea într-o peşteră, aşa cum se credea, ci într-un oraş cu 90.000 de locuitori din localitatea Abbottabad, situat la nord de capitala Pakistanului, arată ABC News.

Trupele SEAL au fost trimise, la comanda lui Barack Obama, în casa în care se presupunea că trăieşte Osama Bin Laden, fără ca SUA să deţină imagini sau informaţii concrete că teroristul s-ar afla într-adevăr acolo.

Osama Bin Laden şi fiii acestuia au deschis focul asupra militarilor americani. „În urma unui schimb de focuri, soldaţii americani l-au ucis pe Osama”, a precizat Barack Obama, în anunţul privind moartea liderului Al Qaeda.

Nici unul dintre militarii americani nu a fost ucis în raid.Unul dintre elicopterele americanilor a fost avariat în timpul operaţiunii militare.

În urma raidului, podeaua camerei în care s-a deschis focul s-a umplut de sânge.

În mod ironic, Osama Bin Laden se ascundea chiar sub nasul militarilor pakistanezi, în apropierea Academiei Militare. Potrivit oficialilor americani, militarii pakistanezi nu au ştiut de operaţiunea SUA.

Imagini din interiorul casei în care a fost ucis Bin Laden:

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden casa pakistan SUA
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close