Antena 3 CNN Externe Imagini dramatice din Statele Unite. 200 de oameni salvați din infern

Imagini dramatice din Statele Unite. 200 de oameni salvați din infern

California se luptă din nou cu incediile de pădure, care iau proporții dramatice. Peste 200 de oameni au fost evacuați cu elicopterele dintr-o tabără de camping, încercuită de flăcări iar pericolul amenința alte câteva mii de persoane.

Imagini dramatice din Statele Unite. 200 de oameni salvați din infern
Sursa foto: Twitter/@litsa0322
de Diana Dragotescu    |    07 Sep 2020   •   14:15

În ultimele săptămni, incendiile din California au făcut opt victime și au distrus, pe lângă păduri, peste  3.300 de locuințe printre care și casele mai multor vedete de la Hollywood.

Incendiul, care a izbucnit într-o pădure protejată din apropiere de Fresno, a fost calificat drept exploziv deoarece s-a extins deosebit de rapid. Cei 800 de pompieri mobilizați la fața locului s-au luptat din răsputeri pe o căldură înăbușitoare, pe un teren dificil, dar în două zile nu au reușit să stingă flăcările violente.

California se luptă cu un val de căldură

Serviciile de urgență nu au avut altă soluție decât să evacueze cele peste 200 de oameni, localnici și turiști, amenințați să ardă de vii. 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 2 fiind în stare gravă.

În total în California sunt active 23 de focare de incendii, pe lângă cel din Fresno două sunt mai amenințătoare , unul în apropiere de Los Angeles unde mii de persoane au primit ordine de evacuare și la Est de San Diego. Situația este agravată și de căldură, la San Francisco s-au înregistrat 38 de grade iar în Los Angeles 44 de grade Celsius. 

Imagini dramatice din Statele Unite. 200 de oameni salvați din infern

×
Subiecte în articol: incendii california
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close