Antena 3 CNN Externe Imaginile durerii din Harkov, la un an de război | 80.000 de ucraineni rămași fără locuințe și alți 500.000 au părăsit orașul

Imaginile durerii din Harkov, la un an de război | 80.000 de ucraineni rămași fără locuințe și alți 500.000 au părăsit orașul

Acum un an, la 24 februarie, a început războiul și din acea zi orașul Harkov se află sub bombardamente. Sute de blocuri au fost distruse, 80.000 de oameni au rămas fără locuințe și alți 500.000 de mii au părăsit orașul.

Imaginile durerii din Harkov, la un an de război | 80.000 de ucraineni rămași fără locuințe și alți 500.000 au părăsit orașul
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristi Popovici    |    27 Feb 2023   •   10:09

Acesta este războiul lui Putin - cu grădinițe, cu școli, cu civili.

În toamnă, Harkov a fost eliberat de sub ocupația rușilor, care au fost împinși la 25 de kilometri depărtare. De acolo, însă, lansează periodic rachete către oraș.

”De dimineață, a fost atacat Harkovul de patru rachete S 300 de pe teritoriul Federației Ruse. Au nimerit în niște clădiri industriale. Doi oameni au fost răniți, un bărbat și o femeie care munceau la acea întreprindere”, a declarat primarul din Harkov. 

În fiecare zi, în oraș se aud alarmele aeriene, iar riscul unor noi atacuri este uriaș.

Chiar și așa, un 1,1 milioane de oameni continua să locuiască aici.

Autoritățile locale au început reconstrucția clădirilor distruse. Procesul este însă unul cu costuri imense. Dar ucrainenii așteaptă finalul războiului, încrezători în victoria lor. Se bazează mult și pe ajutorul internațional primit, inclusiv din țara noastră.

”Nu există nicio țară europeană care să fi stat departe de necazul Ucrainei. Am primit ajutoare, inclusiv din România, de aceea curând se va deschide aici și Consulatul României și vom vedea ce va urma”, a mai spus primarul din Harkov.

În fiecare zi, pe zona de est a țării, ucrainenii resping circa 70 de atacuri cu rachete.

Iar în perioada următoare, este așteptată o ofensivă puternică a rușilor, mai ales ca la un an de război, celebra armată roșie nu i-a prezentat lui Putin nicio victorie importantă pe front.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close