Antena 3 CNN Externe IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la atentatul din Oslo: Breivik parcând camioneta-capcană şi explozia ce a ucis 8 oameni

IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la atentatul din Oslo: Breivik parcând camioneta-capcană şi explozia ce a ucis 8 oameni

IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la atentatul din Oslo: Breivik parcând camioneta-capcană şi explozia ce a ucis 8 oameni
Sursa foto: Foto: nrk.no
26 Noi 2012   •   16:40

Televiziunea publică NRK a publicat în premieră imagini care îl surprind pe extremistul de dreapta Anders Behring Breivik în timp ce parchează o camionetă-capcană. Explozia acesteia s-a soldat cu 8 morţi, pe data de 22 iulie 2011, la Oslo, scrie Mediafax.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere, prinzând atât camioneta, în timp ce era parcată în apropierea blocului turn în care au sediul serviciile premierului, cât şi pe şofer, îmbrăcat într-o uniformă, în timp ce se îndepărtează în grabă.

Vezi video aici.

Agentul de securitate aflat în post a comentat imaginile, declarând că acestea surprind totodată din diverse unghiuri, deflagraţia bombei de aproximativ o tonă, care a ucis opt persoane şi a rănit alte aproximativ zece.

Ulterior, Breivik a plecat cu alt vehicul, un Fiat gri, cu care s-a îndreptat spre insula Utoya, unde a deschis focul şi a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, când a tras timp de o oră şi un sfert asupra unei tabere de vară a Tinerilor laburişti.

Condamnat cu pedeapsa maximă, 21 de ani în închisoare cu posibilitatea prelungirii termenului, extremistul s-a plâns de faptul că îi este percheziţionată celula şi că în timpul percheziţiilor este obligat să se dezbrace.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik oslo
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close