Antena 3 CNN Externe Imagini incredibile. Peste 100 de tornade au lovit Statele Unite în ultimele zile

Imagini incredibile. Peste 100 de tornade au lovit Statele Unite în ultimele zile

Imagini incredibile. Peste 100 de tornade au lovit Statele Unite în ultimele zile
Sursa foto: Foto: science.howstuffworks.com
21 Apr 2011   •   09:12
Vremea a luat-o razna în aproape toată lumea. În timp ce tornadele lovesc una după alta Statele Unite ale Americii, Columbia se luptă cu inundaţii catastrofale şi cu alunecări de teren. Europenii sunt ceva mai norocoşi şi se bucură de o vară timpurie.

Peste o sută de tornade au măturat în ultimele zile Statele Unite ale Americii. Cele mai multe dintre ele au lovit zonele din centrul şi sudul ţării - unde au ucis zeci de persoane. De asemenea, sute de case au fost distruse şi mii de oameni au rămas fără adăpost.

În vreme ce americanii au probleme cu tornadele, Columbia se află sub ape. De cîteva săptămâni, ţara este afectată de ploi torenţiale - care au umflat râurile şi au provocat haos. Peste 80 de persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva sute sunt date dispărute.

Cea mai gravă situaţie se regăseşte în provinciile din centrul şi sudul ţării. Aici, autorităţile au decretat starea de urgenţă şi peste 350.000 de oameni au fost evacuaţi. Potrivit autorităţilor, acesta este cel mai grav dezastru natural din istoria Columbiei.

De cealaltă parte a globului, europenii se bucură de o vară timpurie. Un val de căldură a lovit în ultimele zile ţările din nord vestul continentului unde temperaturile au urcat până aproape de 30 de grade Celsius.
 




×
Subiecte în articol: tornade SUA America Columbia inundatii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close