Antena 3 CNN Externe Primele imagini de la întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu împăratul Japoniei, Naruhito | A fost anunțat parteneriatul strategic între cele două țări

Primele imagini de la întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu împăratul Japoniei, Naruhito | A fost anunțat parteneriatul strategic între cele două țări

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, la Tokyo, de Naruhito, Împăratul Japoniei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   12:17

"Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei", a semnalat Iohannis într-un mesaj distribuit, marți, pe rețelele sociale.

El a publicat și trei fotografii în care apare cu soția sa, Carmen, alături de împărat și de împărăteasă.

Șeful statului efectuează o vizită oficială în Japonia și o vizită de stat în Singapore.

Citește șiKlaus Iohannis, întrevederi cu președinții celor două Camere ale Dietei Naționale a Japoniei

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cursul zilei de marți,  președintele român s-a întâlnit cu premierul nipon Fumio Kishida, ocazie cu care a fost anunțat parteneriatul strategic între România și Japonia.

"Am confirmat, la întâlnirea cu președintele Iohannis, să ridicăm la nivel de parteneriat strategic relațiile cu România, cu care împărtășim aceleași valori fundamentale.

I-am explicat domnului președinte noua strategie de securitate a Japoniei, subliniind că securitatea Europei și cea din zona Indo-Pacifică nu trebuie discutate în mod separat, în contextul în care mediul internațional de securitate devine din ce în ce mai sever.

Domnul președinte a reafirmat sprijinul său ferm pentru această nouă strategie a Japoniei", a spus Fumio Kishida.

 

×
Subiecte în articol: Naruhito japonia Klaus Iohannis
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close