Antena 3 CNN Externe Momentul în care un judecător este răpit în centrul Chișinăului de persoane înarmate, surprins pe camere

Momentul în care un judecător este răpit în centrul Chișinăului de persoane înarmate, surprins pe camere

Un post de televiziune din Republica Moldova a publicat un video în care este înregistrat momentul răpirii magistratului ucrainean, Nicolai Ceaus, în Chișinău. Poliția confirmă că bărbatul de 54 de ani a fost răpit de trei persoane, din curtea unui bloc de locuit din Chișinău.

Momentul în care un judecător este răpit în centrul Chișinăului de persoane înarmate, surprins pe camere
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Apr 2021   •   22:59

Ceauș, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit, amplasat în sectorul Centru al capitalei Republicii Moldova.

Poliția a fost sesizată sâmbătă, în jurul orei 13:15, despre acest fapt.  Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc răpirea. Pe caz a fost inițiat deja un proces penal.

Totodată, avocatul lui Ceaus, Iulian Bălan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a scris avocatul judecătorului. 

Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită, iar în anul 2017 Kievul l-a dat în urmărire. Ceaus a fost localizat inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova.

Judecătorul ucrainean a solicitat azil politic în Republica Moldova, dar recent Curtea Supermă de Justiție de la Chișinău i-ar fi respins solicitarea.

×
Subiecte în articol: judecator rapit Chisinau Republica Moldova
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close