Antena 3 Externe Momentul în care un judecător este răpit în centrul Chișinăului de persoane înarmate, surprins pe camere

Momentul în care un judecător este răpit în centrul Chișinăului de persoane înarmate, surprins pe camere

de Mia Lungu    |    03 Apr 2021   •   22:59
Momentul în care un judecător este răpit în centrul Chișinăului de persoane înarmate, surprins pe camere
Sursa foto: Hepta

Un post de televiziune din Republica Moldova a publicat un video în care este înregistrat momentul răpirii magistratului ucrainean, Nicolai Ceaus, în Chișinău. Poliția confirmă că bărbatul de 54 de ani a fost răpit de trei persoane, din curtea unui bloc de locuit din Chișinău.

Ceauș, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit, amplasat în sectorul Centru al capitalei Republicii Moldova.

Poliția a fost sesizată sâmbătă, în jurul orei 13:15, despre acest fapt.  Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc răpirea. Pe caz a fost inițiat deja un proces penal.

Totodată, avocatul lui Ceaus, Iulian Bălan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

„Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a scris avocatul judecătorului. 

Judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită, iar în anul 2017 Kievul l-a dat în urmărire. Ceaus a fost localizat inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova.

Judecătorul ucrainean a solicitat azil politic în Republica Moldova, dar recent Curtea Supermă de Justiție de la Chișinău i-ar fi respins solicitarea.

×
Subiecte în articol: judecator rapit Chisinau republica moldova

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close