Antena 3 CNN Externe Imaginea din satelit care dezvăluie amploarea penelor de curent pe teritoriul Ucrainei

Imaginea din satelit care dezvăluie amploarea penelor de curent pe teritoriul Ucrainei

NASA a publicat astăzi imagini din satelit care dezvăluie amploarea întreruperilor de curent pe teritoriul Ucrainei.

Imaginea din satelit care dezvăluie amploarea penelor de curent pe teritoriul Ucrainei
Sursa foto: NASA
de Mia Lungu    |    24 Noi 2022   •   17:57

Ucraina s-a confruntat ieri cu pene de curent fără precedent, pe întreg teritoriul țării, în urma valului de atacuri rusești cu rachete.

Imaginile împărtășite de NASA, în tonuri de gri, arată în mare parte întuneric în Ucraina pe timpul nopții.

Energia este restabilită treptat în unele părți ale țării.

Magazinele din Iași, golite de generatoare, de teama unui blackout. Vânzător: "Din Ucraina și Moldova au venit, au luat câte 11 bucăți deodată"

Frica de blackout a golit magazinele de generatoare. La Iaşi, vânzătorii spun că s-au cumpărat şi câte 11 generatoare deodată. Cei mai mulţi clienţi sunt din Republica Moldova şi Ucraina. Antena 3 CNN a prezentat un material filmat cu camera ascunsă.

În magazinele de bricolaj din Iași cu greu mai găsești un generator sau un invertor. Cetățeni din Ucraina și Republica Moldova au luat cu asalt magazinele pentru a-și cumpăra aparatura necesară care să le asigure alimentarea cu energie electrică.

Unul din angajați spune că de ceva timp generatoarele și invertoarele se vând că pâinea caldă. Au fost clienți care au cumpărat și 11 generatoare deodată.

"Nu mai avem nimic. Din Ucraina multe persoane au venit și-au luat. Au venit și au luat 11 bucăți deodată. Și de undeva, un oraș aproape de Suceava, și de acolo au venit până aici. La ei nu i-a afectat războiul dar au întreruperi de curent.", a spus bărbatul.

Vânzările ar putea să crească și mai mult, spun reprezentanții unor magazine din Iași. Și asta deoarece se intră în anotimpul rece, iar tot mai mulți ucraineni și cetățeni din Republica Moldova își dau seama cât de mare nevoie au de generatoare, de sursă de alimentare cu curent electric.

×
Subiecte în articol: satelit pene de curent Ucraina
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close