Imagini şocante. Circa 15 civili au fost ucişi în timpul raidurilor aeriene din Libia

de Antena3.ro    |    21 Iun 2011   •   19:08
Imagini şocante. Circa 15 civili au fost ucişi în timpul raidurilor aeriene din Libia Foto: INTACT Images/EPA

În Libia, alţi 15 civili au fost ucişi de atacurile aeriene NATO în capitala Tripoli. NATO insistă că ţinta, un centru de comandă, a fost distrusă şi că nu au existat victime civile, dar oficialii libieni insistă că există şi trei copii printre victime, conform Russia Today.

Incidentul vine la doar o zi după ce alianţa aa recunoscut uciderea a nouă civili într-un alt atac aerian. În acest caz, vina a venit asupra echipamentului aerian.

Casa distrusă de această dată a fost a generalului Khoweildi al-Hamidi, unul dintre oamenii apropiaţi liderului Muammar Gaddafi. Acesta s-a numărat printre persoanele care l-au adus la putere pe Gaddafi, acum 41 de ani. Generalul a supravieţuit acestui atac dar majoritatea familiei sale a fost ucisă.

"Dacă îl vedeaţi ieri, nu vă venea să credeţi", a spus un om, plângând, reporterilor Russia Today. Omul se referea la unul dintre nepoţii generalului, de patru ani, care a fost ucis în atac.

Un purtător de cuvânt al guvernului libian a declarat că circa 15 civili, printre care copii, taţi, mame, unchi şi mătuşi au fost ucişi în această dimineaţă.

Russia Today a făcut public un material video şocant în care sunt arătaţi copii ucişi în timpul raidurilor aeriene.

 


Parteneri
x close