Antena 3 CNN Externe Imagini şocante. Forţele armate din Siria agresează şi deschid focul asupra protestatarilor

Imagini şocante. Forţele armate din Siria agresează şi deschid focul asupra protestatarilor

Imagini şocante. Forţele armate din Siria agresează şi deschid focul asupra protestatarilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
30 Iul 2011   •   16:42

Imagini dramatice din timpul protestelor din Siria, de vineri, au ajuns pe Internet. Clipurile încărcate de protestatari surprind secvenţe în care forţele guvernulu intervin în forţă, deschizând focul asupra oamenilor, informează Los Angeles Times.

Activiştii sirieni susţin că, în timpul protestelor de vineri, în mai multe oraşe, cel puţin 22 de oameni au fost ucişi de forţele lui Bashar al-Assad.

La Damasc, foţele de ordine au descins în forţă în zonele în care s-au organizat proteste, agresând potenţialii protestatari. Imaginile filmate dintr-o maşină arată cum un bărbat în uniformă militară agresează două persoane pe stradă cu un baston de lemn.

 


În Dara, oraş situat în sudul Siriei, violenţele au fost mai grave. Forţele de ordine au deschis focul asupra unui grup mic de protestatari. Un tânăr, surprins în stradă de focurile de armă, care se aud în depărtare, cade secerat de un glonţ. Cameramanul strigă "E rănit!" şi mai mulţi oameni se grăbesc să îl ia pe rănit din stradă, a cărui rană la cap sângera abundent.
 


Conform New York Times, de la începutul protestelor, din martie, până în luna iunie, peste 1.400 de persoane au fost ucise, alte 10.000 se află în arest sau sunt date dispărute.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close