Antena 3 CNN Externe Imagini şocante! O călugăriţă tibetană şi-a dat foc pe o stradă din China, în numele libertăţii

Imagini şocante! O călugăriţă tibetană şi-a dat foc pe o stradă din China, în numele libertăţii

Imagini şocante! O călugăriţă tibetană şi-a dat foc pe o stradă din China, în numele libertăţii
Sursa foto: Foto: tourtravelnepal.com
23 Noi 2011   •   09:25

Actele disperate de auto-incendiere ale călugărilor tibetani continuă în China. Un nou material video, a cărui autenticitate nu a putut fi încă verificată, confirmă acest lucru, informează Daily Mail.

Materialul surprinde momentul în care Palden Choetso, o călugăriţă tibetană de 35 de ani, îşi dă foc pe o stradă din oraşul Dawu, Provincia Sichuan a Chinei.

Sacrificiul suprem al călugăriţei, făcut în semn de protest faţă de tratamentul pe care regimul de la Beijing îl aplică Tibetului, este cel mai recent incident din acest an, călugăriţa fiind cea de-a doua femeie care a adoptat această acţiune extremă.

Actele disperate de auto-incendiere au început în februarie 2009, când şi-a dat foc călugărul de 27 de ani numit Tapey. De atunci au mai urmat alţi unsprezece.

Actele de auto-incendiere par a fi extreme, dar au căptat într-adevăr atenţia lumii asupra cererilor lor comune: libertate pentru tibetani, libertate religioasă în particular în Tibet şi permisiunea pentru întoarcerea lui Dalai Lama.

Regiunea autonomă Tibet se află din anii 50 sub administraţia Chinei.

 


×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close