Antena 3 CNN Externe Imagini şocante: Talibani umiliţi, torturaţi şi executaţi de militari pakistanezi

Imagini şocante: Talibani umiliţi, torturaţi şi executaţi de militari pakistanezi

Imagini şocante: Talibani umiliţi, torturaţi şi executaţi de militari pakistanezi
Sursa foto: wsj.com
26 Oct 2010   •   12:56

Latura întunecată a armatei pakistaneze, în lupta împotriva talibanilor, a devenit publică recent, prin intermediul unor clipuri video care prezintă execuţii, torturi şi umilinţe ale acestora, relatează France24.com.

Clipul de mai jos a fost filmat în urmă cu mai puţin de un an, în timpul unui atac împotriva talibanilor din Valea Swat. Unul dintre acestea prezintă un grup de prizonieri încătuşaţi şi legaţi la ochi, care au fost aliniaţi şi apoi împuşcaţi de militarii pakistanezi. Armata pakistaneză a recunoscut la sfârşitul lunii septembrie că aceste filme sunt veridice, iar militarii care apar în ele vor fi identificaţi şi pedepsiţi.
 


Un alt video, cel de mai jos, a fost filmat în luna mai, la nord de Mingora, potrivit unor surse citate de New York Times. Aici apare un prizonier legat, târât şi bătut de bărbaţi îmbrăcaţi în uniforma armatei pakistaneze. Prizonierul era interogat pentru presupuse legături cu talibanii.
 


Mai multe astfel de clipuri video au apărut recent pe internet, fără a avea ataşată şi o dată a filmărilor. După ce au fost făcute publice, Statele Unite au anunţat că că vor tăia ajutorul financiar acordat armatei pakistaneze, deoarece au încălcat grav drepturile omului după operaţiunile din Valea Swat.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close