Antena 3 CNN Externe IMAGINILE care demonstrează că Rusia efectuează tiruri de artilerie asupra Ucrainei

IMAGINILE care demonstrează că Rusia efectuează tiruri de artilerie asupra Ucrainei

IMAGINILE care demonstrează că Rusia efectuează tiruri de artilerie asupra Ucrainei
Sursa foto: Foto: Twitter
28 Iul 2014   •   08:48

Administraţia de la Washington a publicat, duminică, imagini din satelit care aduc dovezi, în opinia sa, că Moscova a efectuat tiruri de artilerie de pe teritoriul rusesc asupra unor poziţii ale armatei ucrainene, informează AFP.

Departamentul de Stat a trimis presei e-mailuri cu aceste imagini adnotate de către Biroul Directorului Serviciilor Naţionale de Informaţii (ODNI), care "demonstrează că Rusia efectuează tiruti asupra Ucrainei" cu scopul de a-i susţine pe separaiştii proruşi din estul ţării.

Cele patru imagini relevă porţiuni din frontiera ruso-ucraineană.

Două arată ceea ce Guvernul american afirmă că sunt baterii ruseşti staţionate pe teritoriul rusesc - un grup de lansatoare de rachete şi altul de obuziere.

În imaginile prin satelit apar de asemenea cratere provocate de impactul la sol, în apropiere de poziţii militare aflate de partea ucraineană a frontierei.O a treia imagine dezvăluie ceea ce Washingtonul afirmă că este armament greu furnizat de către Moscova şi utilizat de către separatişti proruşi din interiorul Ucrainei. "Zona mare de impact de lângă unităţile militare ucrainene indică tiruri cu lansatoare de rachete multiple. Craterul din partea de jos (a imaginii) arată impactul asupra unui sat", se poate citi în legendă.

Statele Unite au anunţat joi că deţin dovezi că Rusia a bombardat intensiv trupele ucrainene, de pe teritoriul rusesc.

Moscova neagă că intervine în mod direct în conflictul ucrainean şi acuză Washingtonul că poartă o vastă campanie împotriva Rusiei.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol | Jumătate de țară este vizată
x close