Antena 3 CNN Externe "Îmi dai un euro?" "Nu am!" "Atunci îţi zgârii maşina!" Veneţienii, terorizaţi de cerşetorii români

"Îmi dai un euro?" "Nu am!" "Atunci îţi zgârii maşina!" Veneţienii, terorizaţi de cerşetorii români

"Îmi dai un euro?" "Nu am!" "Atunci îţi zgârii maşina!" Veneţienii, terorizaţi de cerşetorii români
de O.P.    |    22 Iul 2013   •   07:51

Mai presus de orice frunze turistice, cetăţenii care pleacă dincolo de graniţele ţării noastre sunt cea mai preţioasă carte de vizită care spune deschis tot ce trebuie să fie spus despre ţara noastră.

Cât suntem de civilizaţi, de educaţi, de permisivi, de disciplinaţi - totul se vede prin gesturile, prin vorbele şi prin faptele acestor oameni. Iar cum veştile proaste întotdeauna circulă mai repede decât veştile bune, la fel se întâmplă şi în cazul oamenilor de rea credinţă.

Romii plecaţi din România arată, de cele mai multe ori, că ţara noastră este o naţiune care şi-a învăţat poporul să stea cu mâna întinsă, să fure, să mintă, să ucidă.

Italienii sunt terorizaţi de românii veniţi la ei în ţară la cerşit. Şi mai grav este că acum, cerşetorii au devenit violenţi. Se întâmplă de săptămâni în fiecare zi în centrul oraşului Mestre, pe Corso del Popolo, în faţa băncilor şi magazinelor, arată gazetaromanească.com într-un reportaj despre găştile de cerşetori veniţi din România, supranumiţi "bărbile negre".

Numele este dat celor mai violenţi dintre cerşetori (barbanera - it.), care cerşesc, ameninţând. Membrii acestui grup se opresc în apropierea hotelurilor şi aşteaptă turiştii.

"Devine imposibil să lucrezi", povesteşte Alessandra Massignani, un ghid turistic care lucrează în Mestre şi în centrul istoric. "Sunt momente când turiştilor le este teamă să iasă". Se tem să nu fie jefuiţi. Sunt mulţi cerşetorii, şi organizaţi. Sosesc cu maşini cu numere româneşti, apoi iau autobuzul pentru a merge să "lucreze" la Venezia, la podul Calatrava.

"Şi Dimineaţa, dar cel mai des seara, în jurul orei 7, aici în faţă sunt cel puţin treizeci de persoane", povesteşte un barman chinez.

×
Subiecte în articol: cersetori tigani romi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close