x close

Oameni disperaţi, înfometaţi şi epuizaţi. Peste o mie de migranţi sunt blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia

de S.T.    |    25 Noi 2015   •   00:32
Oameni disperaţi, înfometaţi şi epuizaţi. Peste o mie de migranţi sunt blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia  534 Foto: Agerpres/EPA

Peste o mie de migranți veniți din Orientul Mijlociu și Asia și care doresc să ajungă în statele vest-europene au rămas blocați la frontiera dintre Grecia și Macedonia, după ce autoritățile macedonene au decis să nu mai permită trecerea refugiaților ce provin din alte state decât Siria, Irak și Afganistan, transmite agenția EFE.

Un responsabil al Crucii Roșii din Grecia a declarat că situația acestor migranți este foarte grea, ei suferind de foame și epuizare.

Guvernul de la Skopje a decis să permită numai intrarea migranților veniți din Siria, Irak și Afganistan, după o decizie similară luată de Serbia, Croația și Slovenia, care se tem că Austria și Germania ar putea la rândul lor să limiteze intrările migranților.

Cel puțin șase migranți iranieni au intrat în greva foamei în încercarea de a determina autoritățile de la Skopje să-i lase să-și continue călătoria.

Conform datelor Crucii Roșii din Grecia, săptămâna trecută au intrat în Macedonia 25.588 de migranți.

Citeşte mai multe despre:

imigranti criza imigranţilor Grecia macedonia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati