Antena 3 CNN Externe Imigranţi români care locuiesc sub un pod rutier din Marea Britanie riscă să fie evacuaţi

Imigranţi români care locuiesc sub un pod rutier din Marea Britanie riscă să fie evacuaţi

Imigranţi români care locuiesc sub un pod rutier din Marea Britanie riscă să fie evacuaţi
Sursa foto: Foto: Thames Reach/standard.co.uk
07 Mar 2015   •   16:51

Mai mulţi imigranţi români care şi-au construit o tabără, denumită "Fortăreaţa", sub un pod rutier din Marea Britanie, riscă să fie evacuaţi de autorităţi, întrucât zona este foarte periculoasă, relatează publicaţia London Evening Standard.
   
Locuitorii pot ajunge în tabără doar cu ajutorul unei scări de lemn, printre cele două benzi de circulaţie ale podului rutier, care face parte din şoseaua North Circular ce ocoleşte Londra. Accesul în tabără este blocat de un râu.
   
În "Fortăreaţă" locuiesc până la 20 de imigranţi care s-ar fi stabilit acolo la începutul acestui an, după ce au fost evacuaţi din altă zonă.
   
Un locuitor a declarat că oamenii de acolo pot dormi doar 3-4 ore, din cauza zgomotului făcut de autovehicule. "Dacă vrem să mergem să locuim în păduri ne vor alunga şi de acolo", a declarat el pentru BBC. "Acesta este singurul loc în care putem locui", a adăugat el.
   
"Problema este că dacă vrem să închiriem o locuinţă, trebuie să plătim circa 50 de lire sterline (aproximativ 70 de euro) pe săptămână, dar nu întotdeauna găsim de lucru şi nu putem plăti chiria", a declarat un alt imigrant.
   
Organizaţia caritabilă pentru persoane fără adăpost Thames Reach cooperează cu Consiliul din Enfield şi cu Ministerul britanic de Interne pentru a-i muta pe imigranţi. "Sunt cel puţin 12 persoane acolo, dar ar putea fi până la 20. Sunt români care dorm în condiţii grele şi probabil muncesc la negru", a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei.
   
"Zona este foarte periculoasă şi cooperăm cu autorităţile locale şi cu Ministerul de Interne, astfel că probabil vom evacua locul", a adăugat el.
   
"Angajaţii Thames Reach pot oferi sprijin, dar există limite (...). În mod normal, îi putem ajuta să se întoarcă acasă, dar realitatea este că aceşti oameni nu vor să revină acasă", a precizat purtătorul de cuvânt.
 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close