Antena 3 CNN Externe Imigranţii care lucrează în Marea Britanie, victime ale rasismului şi ameninţărilor

Imigranţii care lucrează în Marea Britanie, victime ale rasismului şi ameninţărilor

Imigranţii care lucrează în Marea Britanie, victime ale rasismului şi ameninţărilor
Sursa foto: Foto: owni.eu
de S.T.    |    15 Mai 2012   •   09:02

Sute de imigranţi care lucrează în Marea Britanie, între care şi români, trăiesc la limita sărăciei, într-un climat de teamă şi disperare, fiind victimele unor condiţii inumane. Într-un raport publicat marţi şi citat de Independent în ediţia electronică se arată că oamenii sunt îndatoraţi angajatorilor, scrie Mediafax.

Cercetătorii care au realizat raportul "Experienţe de muncă forţată în industria alimentară din Marea Britanie" au descoperit că imigranţii sunt victime ale rasismului, intimidărilor şi ameninţărilor. Lucrătorii sunt izolaţi, nu cunosc limba engleză şi nici drepturile lor, majoritatea au stări depresive, iar unii ajung în situaţia de a-şi face rău singuri.

"Mă simţeam de parcă ar fi căzut cerul pe mine, dar nu aveam de ales", povesteşte Adriana, o tânără în vârstă de 30 de ani din România.

"Aveam nevoie de bani. Trebuia să muncesc. Nu îmi mai păsa. Eram în situaţia în care mai degrabă mă omorai decât să mă întorc. Am slăbit. Eram tensionată şi tristă tot timpul", explică ea.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close