Antena 3 CNN Externe Imigranţii români din Marea Britanie ar putea obţine mult mai greu beneficii sociale

Imigranţii români din Marea Britanie ar putea obţine mult mai greu beneficii sociale

Imigranţii români din Marea Britanie ar putea obţine mult mai greu beneficii sociale
29 Noi 2014   •   09:36

Imigranţii români din Marea Britanie ar putea obţine mult mai greu beneficii sociale. Premierul David Cameron a anunţat un plan menit să limiteze afluxul de imigranţi în Marea Britanie. Astfel, cei care vin prima oară la muncă în Regat, vor putea beneficia de locuinţe sociale abia după 4 ani de rezidenţă. Dacă planul premierului va fi adoptat, ar fi nevoie de schimbarea tratatelor europene.

Sub presiunea opiniei publice, dar şi a euroscepticilor britanici, David Cameron a prezentat un proiect care vizează înăsprirea regulilor prin care imigranţii din blocul comunitar pot obţine beneficii sociale.

Cei care muncesc în Marea Britanie nu vor mai primi alocaţie pentru copii, dacă aceştia nu locuiesc cu părinţii, în Regat. Mai mult, cerşetorii şi oamenii străzii, odată expulzaţi în ţara de origine, nu vor mai putea reveni în Marea Britanie la fel de uşor. Nici alte beneficii nu vor mai putea fi obţinute la fel de uşor ca până acum.

Planul lui Cameron va trebui însă să primească undă verde de la Uniunea Europeană. Asta pentru că noile măsuri necesită schimbarea tratatelor europene pentru a putea intra în vigoare.

Premierul britanic nu exclude, dacă măsurile sale nu vor fi aprobate de Bruxelles, să pledeze pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană în cadrul unui referendum prevăzut pentru 2017.


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close