Antena 3 CNN Externe Imobil prăbuşit lângă Napoli: Cele opt persoane date dispărute au fost găsite moarte

Imobil prăbuşit lângă Napoli: Cele opt persoane date dispărute au fost găsite moarte

Imobil prăbuşit lângă Napoli: Cele opt persoane date dispărute au fost găsite moarte
Sursa foto: Foto: Twitter
08 Iul 2017   •   12:51

Echipele de salvare care efectuau căutări începând de vineri dimineaţa printre ruinele unui imobil ce s-a prăbuşit într-o localitate de lângă Napoli au anunţat sâmbătă că au găsit trupurile neînsufleţite ale celor opt locuitori daţi dispăruţi, dintre care doi copii, informează AFP.

După prăbuşirea, în zorii zilei de vineri, a acestui imobil de patru etaje cu faţa spre mare în Torre Annunziata, zeci de pompieri şi de voluntari au întreprins căutări cu mâinile goale printre dărâmături, sub un soare nemilos, apoi la lumina unor proiectoare puternice.

Însă, pe măsură ce munca lor avansa, ei nu au descoperit decât cadavre, dintre care unul sâmbătă dimineaţa devreme. Dacă partea imobilului unde se aflau camerele de zi a rămas în picioare, camerele în care dormeau locuitorii s-au prăbuşit în totalitate.

Potrivit mai multor mass-media locale, una dintre victime era chiar arhitectul însărcinat să verifice securitatea clădirilor publice şi private din această comună de circa 40.000 de locuitori, de la picioarele Vezuviului. El a murit împreună cu soţia lui şi fiul lor de 27 de ani.

Alte victime sunt un cuplu şi copii lor de 8 şi 14 ani, precum şi un vecin sexagenar ce locuia singur.

Parchetul din Torre Annunziata a declanşat o anchetă pentru "prăbuşire prin neglijenţă", însă cauzele dramei nu sunt încă foarte clare, mai multe persoane evocând pur şi simplu o clădire în stare proastă şi lucrări de renovare în curs la etajele inferioare.

 

 

 

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Napoli
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close