Antena 3 CNN Externe "Împărăţia lui Dumnezeu are o singură poartă". Mesajul transmis de cel mai mare lider religios

"Împărăţia lui Dumnezeu are o singură poartă". Mesajul transmis de cel mai mare lider religios

"Împărăţia lui Dumnezeu are o singură poartă". Mesajul transmis de cel mai mare lider religios
de O.P.    |    23 Apr 2013   •   12:42

În Liturghia pe care Papa Francisc a ţinut-o luni a vorbit pe înţelesul credincioşilor care au ascultat vorbele lui. Mesajul a fost unul simplu, dar care a ajuns direct la inima ascultătorilor: "Singura poartă spre Împărăţia lui Dumnezeu este Iisus însuşi".

“Aceşti căţărători pe scara socială există chiar şi în comunităţile creştine, nu? Sunt acei oameni care îşi urmăresc propriile interese, şi care, conştient sau inconştient, pretind că intră dar sunt hoţi. De ce? De ce să fure gloria lui Isus? Ei doresc gloria pentru ei înşişi şi aceasta le-o spune Isus fariseilor: ‘Voi vă daţi glorie unul altuia’.

Aceasta sună a religie-negoţ, nu credeţi? Eu îţi dau glorie ţie şi tu îmi dai glorie mie. Dar aceşti oameni nu au intrat pe adevărata poartă. Adevărata poartă este Isus şi cei care nu intră pe această poartă greşesc. Dar de unde ştiu că Isus este adevărata poartă? Cum pot şti că această poartă este poarta lui Isus? Ajunge să privim Fericirile şi să facem ceea ce ne spun Fericirile. Fii umil, sărac, blând, drept…”

“Unii ar putea spune: ‘Părinte, eşti un fundamentalist!’ Nu, ca să o spunem clar, aceasta este ceea ce Isus a spus: ‘Eu sunt poarta’, ‘Eu sunt calea’, El ne dă nouă viaţă. Simplu. Este o poartă frumoasă, o poartă a iubirii, este o poartă ce nu înşeală, ce nu este falsă. Spune mereu adevărul. Dar cu delicateţe şi cu iubire. Totuşi, noi încă avem sursa păcatului original în noi, nu este aşa? Încă avem dorinţa de a poseda cheia pentru a interpreta totul, cheia şi puterea de a ne găsi propria cale, oricare ar fi, de a ne găsi propria poartă, oricare ar fi.”

"Uneori suntem tentaţi să fim mai mult propriii noştri şefi decât copiii umili şi slujitorii Domnului. Iar aceasta este tentaţia de a privi spre alte porţi sau spre alte ferestre pentru a intra în Împărăţia lui Dumnezeu. Nu putem intra decât prin poarta a cărui nume este Isus. Putem intra doar pe poarta care duce la o cale şi acea cale este Isus şi care aduce o viaţă al cărei nume este Isus. Toţi cei care fac altceva, spune Domnul, care încearcă să intre pe fereastră, sunt ‘hoţi şi tâlhari’. Spune simplu Domnul. Cuvintele Lui nu sunt complicate: El este simplu", a spus Papa Francisc, citat de Catholica.



×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close